2021 TEKNOFEST Açılışına Rekor Başvuru! Selçuk Bayraktar'dan Önemli Açıklamalar

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2021’nin açılışından bir gün önce Festival alanını medya kuruluşları yöneticileri ve basın mensuplarına gezdirdi ve rekor katılımın olduğunu ifade etti.

21.09.2021-11:03 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-11:26)

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başkanlığında, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, basın kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 72 paydaş kurumla beraber gerçekleşen TEKNOFEST 2021’nin açılışına bir gün kala Festival alanı basın kuruluşları yöneticileri ve medya mensuplarına gezdirildi. Gezide TEKNOFEST’in bu seneki içeriği ve detayları kamuoyu ile paylaşıldı.  

BAYRAKTAR: YARIŞMALARIMIZA 200 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİMİZ BAŞVURDU

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında düzenlenen yarışmalara 200 binden fazla öğrencinin başvurduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: ''TEKNOFEST dördüncü yılında İstanbul’da ilk başladığı yerde devam ediyor" diyerek başlayan Selçuk Bayraktar, "Pandemi nedeniyle Sağlık Bakanlığı’mızın yönergeleri doğrultusunda tedbirler alınarak kutlanacak. Yarışmalara 200 binden fazla öğrencimiz başvurdu. Dördüncü yılında TEKNOFEST dünyada açık ara farkla rekor şekilde başvuru aldı. TEKNOFEST halka açık bir şekilde gerçekleştirilecek. Aynı anda alanda yüz bin kişi olacak şekilde bir rezervasyon sistemimiz işleyecek. Şu an bulunduğumuz alan 450 bin metrekare ve normal şartlarda 450 bin insanı aynı anda bu alanda bulunabiliyor. Ama biz kısıtlı bir katılım uygulayacağız. Festivale katılabilmek için kayıt yaptırmak gerekiyor. Özellikle önden kayıt yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Burada çok sürpriz ve renkli gösteriler olacak. İlk defa dünyada hem insansız hava araçlarının, hem de insanlı hava araçlarının birlikte kombine yaptığı bir gösteri göreceğiz. Ama en önemlisi bütün bu hava araçları tümüyle yerli ve milli araçlar olacak'' diyerek açıklamalarına devam etti.

TEKNOFEST'E KATILIM SAĞLAYACAKLARA TAVSİYELERİMİZ OLACAK

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarına şu sözlerle devam etti:  

Anadolu’nun bağrından çıkmış, Türk bilim adamı Aziz Sancar festivalimizi şereflendirecek. Burada teknolojinin şampiyonlarına ödül verecek. Daha önceki yıllarda da Azerbaycan’dan katılım oluyordu. Ancak bu yıl Karabağ zaferinden sonra özellikle daha da fazla katılım olduğunu gördük. TEKNOFEST’e katılım sağlayacaklara tavsiyelerimiz olacak. Bu yıl alana kadar metro gelmiyor. Ring seferleri düzenleyeceğiz. Aynı zamanda hafta içi festivale katılımın daha keyifli olacağını düşünüyoruz. Muhakkak önden rezervasyon yaptırmayı tavsiye ediyoruz. Yoksa burada uzun sıralarda beklemek gerekebilir. Tüm Türkiye’ye festivalimize bekliyoruz.'' diyerek bütün vatandaşları bu önemli festivale davet etti.

6 GÜN BOYUNCA GELECEK OLAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN RİNG SEFERLERİMİZ OLACAK

TEKNOFEST'e ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı  Mehmet Fatih Kacır, 6 gün boyunca ring seferlerin yapılacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:

''Şirinevler Metro İstasyonu, Kuleli Metrobüs İstasyonu, aynı zamanda Yeşilyurt Tren İstasyonu buralardan 6 gün boyunca ring seferlerimiz olacak. Ayrıca 10 bin üzerinde araç park kapasitesi de ziyaretçilerimiz için oluşturduk'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal