15 yıl aranın ardından tiyatro sahnesine dönen Demet Akbağ Aydınlıkevler'in galasında duygu dolu anlar yaşadı

Birbirinden yetenekli oyuncuların oyununun kadrosunda yer aldığı Aydınlıkevler'in galasında Demet Akbağ'ın sözleri herkesi duygulandırdı.

08.04.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-16:47) 15 yıl aranın ardından tiyatro sahnesine dönen Demet Akbağ Aydınlıkevler'in galasında duygu dolu anlar yaşadı

Oyunculuk sektörüne canlandırdıkları karakterler ve yetenekleriyle damgasını vurmuş birbirinden değerli isimlerin bir arada olduğu Aydınlıkevler tiyatro oyununun galası önceki gün düzenlendi. Yılmaz Erdoğan'ın yazarlığını üstlendiği, oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal gibi başarılı oyuncuların yer aldığı oyunun galası magazin gündemine ve sosyal medyaya damgasını vurdu. Sanat dünyasından pek çok ismin galaya katıldığı gecede oyun Maximum UNIQ Hall’da düzenlendi. Tiyatro sahnelerine verdiği 15 yıllık aranın ardından tozu dumana katan ve 20 yıl aranın ardından da ilk tiyatro oyununu yazan Yılmaz Erdoğan'ın Aydınlıkevler'i büyük ilgi gördü. 

Akbağ: Sahnede olmak çok güzel

Sanat camiasından pek çok kişinin oyunu izlemek için katıldığı akşamda Cem Yılmaz, Gökçe Bahadır, Doğa Rutkay, Ali Sunal, Belçim Bilgin ve Burcu Özberk gibi isimler yer aldı. Oyun sonrası düzenlenen davette yetenekli isimler bir araya gelirken, oyuna dair duygu ve düşüncelerini de dile getirdiler. Usta oyuncu Demet Akbağ düşüncelerini dile getirerek; ''15 yıl aradan sonra sahnede olmak çok güzel. Aslında bu işe iki sene önce niyetlendik, malum pandemi girdi. 'İnsanların dışarıya çıkmaya tereddüt ettiği bir zamanda oyunu çıkarmayalım, biraz daha bekleyelim' dedik. Kısmet 2022 oldu. Hepimiz çok verimli ve eğlenerek çalıştık. Artık gecemiz gündüzümüz karıştı. Çok heyecanlıydık. Seyircimiz çok güzeldi, çok özel misafirlerimiz vardı. Şimdi daha fazla oyun oynayarak hedefimiz turnelere çıkmak'' ifadelerini kullandı. Güzel oyuncunun vefat eden eşi Zafer Çika'nın kolyesini takması ise dikkatlerden kaçmadı. 

Aydınlıkevler'in galası düzenlendi

Yılmaz Erdoğan oyunu Akbağ’ın vefat eden eşine ithaf etti

Tam 20 yıl aranın ardından tiyatro oyunu yazan Yılmaz Erdoğan ise Aydınlıkevler ile ilgili olarak; ''Zafer çok uzun zamandır istiyordu. 'Neden beraber bir oyun oynamıyorsunuz? Sen oynamıyorsan yaz kardeşim, karım oynasın' derdi. Bu da ona gitsin'' diyerek Demet Akbağ'ın rahmetşi eşine oyunu ithaf etti. Sözlerine devam eden Erdoğan; ''Tiyatro sahnesini çok özledik. Birisi bana 'Abi 20 yıldır yazmamışsın' dedi. Ben sürekli yazdığım için meğerse oyun yazmamışım. Kendi evimize dönmüş gibiyim. Benim yaşamsal hikayem. Esas büyüdüğüm yer orası'' dedi. 

Aydınlıkevler'in galası düzenlendi

Sanat camiasından pek çok isim katıldı

Geceye katılan isimler arasında yer alan Cem Yılmaz; ''Çok sevdiğim arkadaşlarımı, ustalarımı izleyeceğim. Çok mutluyum. Yılmaz'ın yazdığı bir oyun, prova aşamalarını çok takip edemedim ama çok güzel bir oyun olduğunu biliyorum'' dedi. Ali Sunal ise; ''Ben dükkandayım, ofisteyim beklerim. 'Güldür Güldür' devam ediyor. Belki bir dizi ya da film projesi yapabiliriz'' şeklinde konuştu. Oyunu izlemeye gelen isimler arasında yer alan Doğa Rutkay ise; ''Az evvel Yılmaz'a da söyledim. Çocukluktan beri bütün oyunlarını izlemiş birisi olarak, şu anda burada yeniden onun yazdığı bir oyunu izlemek büyük bir mutluluk benim için. Ama bunun yanında Demet Akbağ, büyük hayranlık duyduğum ustalarımdan biridir, bunun için de çok mutluyum'' şeklinde konuştu. Aydınlıkevler'in yazarı Yılmaz Erdoğan'ın eski eşi Belçim Bilgin ise; ''Bu oyunun daha önce değişik versiyonlarını izlemiştim. Şimdi Yılmaz'ın kaleminden hangi versiyonuyla karşılaşacağım çok merak ediyorum. Demet Akbağ ustamızı izleyecek olmak beni daha çok heyecanlandırıyor derken Burcu Özberk de; ''Çok değerli iki saat geçirdim. Gerçekten muhteşem bir oyundu. Çok duygulandım izlerken'' dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal