12 ay denmişti 8 ayda tamamlandı: Manavgat yangınında hasar gören konutların yeni hali Erdoğan tarafından teslim edilecek!

Antalya Manavgat'ta geçtiğimiz yaz çıkan yangında evleri hasar gören vatandaşlar yeni evlerinin anahtarlarını Ramazan Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teslim alacak.

11.04.2022-10:58 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-10:58) 12 ay denmişti 8 ayda tamamlandı: Manavgat yangınında hasar gören konutların yeni hali Erdoğan tarafından teslim edilecek!

Cumhuriyet tarihinin en geniş çaplı orman yangınlarından biri olan Antalya, Manavgat yangınında, 60 bin hektara yakın ormanlık alan ile 2 binin üzerinde ev, işyeri ve depo hasar aldı. Mağdur olan binlerce vatandaş bir senede bitirilmesi öngörülen, yöre mimarisine uygun bin 239 ev ile 600 ahırın büyük bir kısmı, 8 ay içerisinde bitirildi. Anahtarların Ramazan Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından teslim alınacak evlerin sahipleri, bayramda çifte sevinç yaşayacaklarını ifade etti. 

12 ay denmişti 8 ayda tamamlandı: Manavgat yangınında hasar gören konutların yeni hali Erdoğan tarafından teslim edilecek!

Ramazan Bayramında çifte mutluluk

Antalya'da 28 Temmuz 2021’de başlayan ve büyük hasarlara yol açan yangın afetinin ardından Manavgat ve mahallelerinde 5 etap olacak şekilde bin 35 konut, Akseki'nin Kepezbeleni Mahallesinde 96 ev, Alanya'nın Bayır Mahallesinde 108 ev ve 2 Etap halinde 600 ahırın inşası son hız sürüyor.

İnşaatların bir senede bitirilmesi hedeflenmesine karşın çoğunluğu 8 ayda bitirilen konutların sahiplerinin, evlerin anahtarlarını Ramazan Bayramı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan teslim alacağı duyuruldu.

Konut sahipleri oldukça sevinçli

Söz konusu yangından etkilenerek evsiz kalan vatandaşlar Ramazan Bayramı’nda teslim alacakları evlerin mutluluğuyla çifte bayram yaşayacaklarını ifade ediyor. Hak sahiplerinden Ahmet Özen (63) ve eşi Urkıye Özen (63) : "Canımızı zor kurtardık. Üzerimizdeki kıyafetle kaldık. AFAD hemen bahçemize geçici prefabrik ev yaptı. Yanan evimizin yerine yapılan 2 katlı yalıtımlı özel mimarili evimiz bitti sayılır. Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi 8 ayda tamamladılar. Ramazan Bayramı'nda çifte bayram yaşayacağız." şeklinde konuştu.

12 ay denmişti 8 ayda tamamlandı: Manavgat yangınında hasar gören konutların yeni hali Erdoğan tarafından teslim edilecek!

Bir diğer hak sahibi Mitat Akça (63) ise evlerinin yapımı devam ederken de Türkiye Cumhuriyeti’nin sunduğu evlerde kaldıklarını belirterek, "İnşaat süresince de devletin tahsis ettiği 2 odalı hazır evlerde kaldık. Hala kalıyoruz. 8 ay geçmeden evler tamamlandı. Evim hızlı bir şekilde 3+1 olarak yapıldı. Sadece evimize taşınmayı bekliyoruz." dedi.

Kalemler mahallesi Muhtarı Mustafa Cansız ise yeni evlerin eskiye nazaran daha iyi olduğunu söyledi ve ekledi: "Devletimiz bizi bir gün bile yalnız bırakmadı. Her an yanımızda oldu. Evi yanan vatandaşa kira yardımını yaptı. Yiyecek ve giyecek parasını aynı gün banka hesabına yatırdı. Yanan 42 evin büyük bölümü tamamlandı. Yeni yapılanlar, eskisinden çok daha güzel ve geniş.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal