12 13 Mart hafta sonu sınav var mı, hangi sınav var, sınavlar ertelendi mi? Gözler YÖK'den çıkacak kararda

ÖSYM, MEB ve diğer kurumlar sınavlarını hafta sonlarında uyguluyor. Ancak ülkemizde etkisini gösteren kar fırtınasından dolayı bu hafta sonu yapılacak sınavların ertelenip ertelenmediği vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, bu hafta sonu sınav yapılacak mı, hafta sonu sınavları ertelendi mi? 12-13 Mart'ta yapılacak sınavların detayları haberimizde...

11.03.2022-22:35 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-22:36) 12 13 Mart hafta sonu sınav var mı, hangi sınav var, sınavlar ertelendi mi? Gözler YÖK'den çıkacak kararda

Ülkemizi etkisi altına alan kar fırtınası hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. ÖSYM, MEB ve diğer kurumlar sınavlarını hafta sonlarında uyguladığı için bu sınavların kar fırtınasından etkilenip etkilenmeyeceği merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar hafta sonu yapılacak sınavlarla ilgili yeni bir gelişme olup olmadığına dair araştırma yapmaya başladı. Peki, bu hafta sonu hangi sınavlar var, sınavlar ertelendi mi? 

Hafta sonu hangi sınavlar uygulanacak?

12 Mart 2022 Cumartesi günü 2022 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2022 - DİB - MBSTS) ve 13 mart 2022 Pazar günü YÖK Yabancı Dil Sınavı (2022 - YÖKDİL/1) yapılacak.

 hafta sonu sınavları iptal mi

DİB-MBSTS sınavı için hangi nüfus müdürlükleri açık olacak?

Bu hafta sonu yapılacak DİB-MBSTS ve YÖKDİL/1 sınavlarına girecek adaylar arasından, T.C Kimlik Belgesini kaybetmiş, T.C Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan, nüfus cüzdanı olmayan ya da nüfus cüzdanı üzerinde T.C Kimlik Numarası, fotoğraf ve soğuk damgası olmadığı için sınava giremeyecekler için sınavın gerçekleştirileceği merkezlerde ki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 12 Mart 2022 tarihi 11.00 - 14.30 saatleri arası ile 13 Mart 2022 tarihi 07.00 - 10.00 saatleri arasında açık olacak ve bu müdürlüklere müracaat eden adaylara, müdürlükteki personel tarafınca fotoğraflı, imza ve mühürlü, barkod ve karekodlu ya da fotoğraflı, barkod ve karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlemesi yapılacak.

Yukarıda yazılı olan eksiklerden dolayı Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapan kişiler, Nüfus Müdürlüğü personeliyle beraber ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresinde bulunan alakalı sınavın başvuru bilgilerine T.C kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişim sağlayabilecekler. Nüfus Müdürlüğü personelleri adayların bilgilerini kontrol ederek adaylara fotoğraflı, imza ve mühürlü, barkod eve karekodlu ya da fotoğraflı, barkod ve karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenleyerek vereceklerdir. Adaylar, düzenlemesi Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan bu belgeleriyle sınavlarına girebilecekler. "Geçici Kimlik Belgesi" haricinde sunulan belge ya da formlar sınav girişinde geçerli olmayacaktır. Bundan dolayı Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapan adayların, girecekleri sınavla alakalı giriş belgesi ve biyometrik fotoğrafını yanında bulundurması gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal