Bu hafta sonu 12-13 Mart'ta ne sınavı var? 2022 ÖSYM sınav takvimi

ÖSYM'nin daha önceden belirlediği sınavlara ilişkin takvime ulaşmak isteyen adaylar bu hafta sonu hangi sınavların yapılacağı bilgisini araştırıyorlar. Peki, bu hafta sonu 12-13 Mart tarihlerinde ne sınavı var? Sınavlar ertelendi mi? İşte, merakla aranan soruların yanıtları..

11.03.2022-18:09 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-18:10) Bu hafta sonu 12-13 Mart'ta ne sınavı var? 2022 ÖSYM sınav takvimi

ÖSYM ve MEB, genel olarak bütün sınavlarını hafta sonu gerçekleştiriyor. Birkaç gündür yurt genelinde etkili olan kar yağışları sonrası daha önceden planlanmış olan sınavların ertelenip ertelenmediği sınava girecek olan adaylar tarafından merak ediliyor. 

12-13 Mart tarihlerinde ne sınavı var?

12-13 Mart tarihlerinde ne sınavı var

Tüm Türkiye’yi etkisi altında olduğu yoğun kar yağışlarından dolayı valilikler bir dizi önlem alırken tüm kademe okulları ve üniversiteler için eğitime 14 mart tarihine kadar ara verildi. Yaşanan bu gelişmelerin hemen ardında ise ÖSYM’nin bu hafta sonu gerçekleştirmeyi planladığı YÖKDİL ve DİB MBSTS sınavlarının ertelenip ertelenmediği ise günün en çok merak edilen konusu oldu.

Yapılan araştırmalar sonucunda hafta sonu yapılması planlanan sınavların günleri için henüz bir değişikliğe gidilmediği öğrenilirken 12 Mart Cumartesi günü ÖSYM tarafından 2022 Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mesleki bilgiler sınavının (DİB-MBSTS) yapılacağı bildirildi.

13 Mart Pazar günü ise yine ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları'nın Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL/1) uygulanacağı duyuruldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal