11 Şubat Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) yapılan son tahminlere göre, yurdun iç ile batı bölgelerinde hava bugün parçalı ve zaman zaman çok bulutlu olması bekleniyor. Akşam ile gece saatlerinde Marmara, Ege ile Batı Akdeniz ve Eskişehir etrafının yağışlı, öteki bölgelerde havanın az bulutlu olması bekleniyor.

11.02.2021-09:38 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-09:38) 11 Şubat Hava Durumu

Balıkesir'in Edremit Körfezi, Çanakkale ile Muğla etrafı ve İzmir'in kuzey ilçelerinde bugün şiddetli yağış öngörülüyor.

Yurt genelinde mevsim normal sıcaklıklarının 6 -12 derece üzerinde olan hava sıcaklıklarının, gece saatleri itibariyle kuzeybatı bölgelerde hissedilir düzeyde gerilemesi tahmin ediliyor.

Yağışların, genelde yağmur ile sağanak, Kıyı Ege ile Antalya etrafında zaman zaman gök gürültülü sağanak, gece sularında Kırklareli'nin yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ile kar halinde görüleceği bekleniyor.

Akşam sularında Çanakkale etrafı,  Balıkesir'in Edremit Körfezi bölgesi ile İzmir'in kuzey ilçeleri ve gece saatlerinde Muğla etrafında şiddetli olması öngörülen yağışlar sebebiyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı dikkat edilmeli ve önlem alınmalıdır.

 İç ile doğu bölgelerde pus ve zaman zaman sis hadisesi ile doğu taraflarda buzlanma ve don hadisenin görüleceği bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun güneydoğu tarafında da çığ oluşma riski bulunuyor. Kar erimesi sebebiyle su baskını ile dik yokuşlarda çığ oluşma tehlikesi olduğundan, olabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Rüzgarın da genellikle güneyli taraflardan hafif, yer yer orta şiddette, Kıyı Ege ile Marmara'nın güney bölgesinde (Balıkesir, Bursa) güney ile güneybatı taraflardan, gece saatlerinden itibaren de Trakya'da fırtına (62-74 kilometre/saat) ve zaman zaman şiddetli fırtına (75- 88 kilometre/saat) halinde esmesi tahmin ediliyor.

Olması muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca ve soba gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar benzeri olumsuz durumlara karşı dikkat edilmeli ve önlem alınmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal