Meteoroloji'den Yağmur ve Fırtına Uyarısı

Şiddetli fırtına tüm gece pek çok şehirde yaşamı olumsuz etkilerken, hava durumuyla alakalı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahmin raporu açıklandı. Hava durumu raporuna göre ülkenin batı bölgelerinde yağışlı havanın hakim olması öngörülüyor. 9 Şubat hava durumu...

09.02.2021-09:18 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-09:24) Meteoroloji'den Yağmur ve Fırtına Uyarısı

Hava durumuyla alakalı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzey ve batı bölgelerinin parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege ve İstanbul, Bursa, Yalova, Kütahya, Antalya, Uşak, Isparta, Bartın, Zonguldak, Artvin, Erzurum ile Ardahan etrafının yağışlı, öteki bölgelerin az bulutlu ve açık olması bekleniyor. 

Yağışların genelde yağmur ve sağanak, gece sularında Ege sahillerinde zaman zaman gök gürültülü sağanak, sabah sularında Erzurum ile Ardahan etrafı ve Artvin'in yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur halinde olması tahmin ediliyor. Sabah ile gece saatlerinde doğu bölgelerde pus ile zaman zaman sis ile beraber buzlanma ve don hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu bölgesinde çığ oluşma riski bulunmaktadır.

Kritik bir farklılık olmayacağı, ülke genelinde mevsim sıcaklıklarının 6-12 derece üzerinde olması tahmin ediliyor.

CUMARTESİ SICAKLIKLAR 20 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Şubat ayında mevsim normal sıcaklıklarının üzerindeki sıcaklıklar geçen gün bir takım şehirlerde 25 dereceye kadar yükseldi. Meteoroloji uzmanları sıcaklıkların dört beş gün daha devam edeceğini ancak soğuk hava dalgasının yolda olduğunu belirtiyor.

Cumartesi günü sıcaklıkların yirmi derece birden düşmesiyle beraber kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor.

RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; güneyli taraflardan Marmara Bölgesi, Kuzey ile Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz'de şiddetli ve kısa zamanlı fırtına (40-70 km/sa) halinde esmesi öngörüldüğünden ağaç ile direk devrilmesi, soba ile baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçmasıyla ulaşımda aksalıklar benzeri negatif durumlara karşı dikkat edilmeli ve önlem alınması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Hava sıcaklıklarının mevsim normal sıcaklıklarının 5-10 derece üzerinde devam etmesi beklenen Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu tarafında kar erimesi öngörülüyor. Kar erimesi sebebiyle su baskını ile dik yamaçlarda çığ meydana gelme tehlikesi olduğundan, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı dikkat edilmeli ve önlem alınmalıdır.

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

İSTANBUL

Hava durumu parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, gece sularında sağanak yağışlı 17°C

DENİZLİ

Hava durumu parçalı ve zaman zaman çok bulutlu 19°C

ADANA

Hava durumu parçalı bulutlu 21°C

ANTALYA

Hava durumu parçalı ve çok bulutlu, sağanak zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C

ANKARA

Hava durumu parçalı bulutlu 18°C

BOLU

Hava durumu parçalı bulutlu 18°C

SAMSUN

Hava durumu parçalı bulutlu 24°C

GAZİANTEP

Hava durumu parçalı ve az bulutlu 17°C

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal