11 mart AVM'ler kaça kadar açık kar tatilinde kapalı mı? AVM çalışanları izinli mi?

Sibirya'dan gelerek ülkemizi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle birçok şehirde tedbirler alınmaya başlandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'da Pazartesi gününe kadar okullar tatil olurken kamu personelleri de idari izinli sayılacaktır. Alınan tedbirler kapsamında AVM'lerin açık olup olmayacağı merak edildi. Peki 11 Mart Cuma AVM'ler kapalı mı? AVM çalışanları izinli sayılacak mı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

09.03.2022-18:35 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-10:39) 11 mart AVM'ler kaça kadar açık kar tatilinde kapalı mı? AVM çalışanları izinli mi?

Meteoroloji uzmanları Sibirya'dan ülkemize gelerek ilk Karadeniz'e oradan da İstanbul'a uğrayacak soğuk hava ve yoğun kar yağışının son 35 yılın en şiddetli Mart ayı kar yağışı olacağını bildirdi. Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle birçok il tedbir almaya başladı. İstanbul'da yaşanacak olumsuz durumlar için birçok tedbir alındı. Bu tedbirlerin en başında ise Pazartesi gününe kadar okulların tatil edilmesi ve kamu personellerine idari izin verilmesi oldu. Alınan bu tedbirler kapsamında AVM'lerin açık olup olmayacağı merak edildi. 

11 Mart Cuma günü AVM'ler açık olacak mı?

İstanbul'da yoğun kar yağışı uyarısı yapılırken AVM'lerin açık olup olmayacağı merak konusu oldu. İstanbul'da alınan tedbirler doğrultusunda AVM'lerin 9 Mart gününden itibaren bir sonraki duyuruya kadar saat 19:00'de kapanmasına ve otoparklarının kullanılmak üzere açık bulundurmasına karar verildi. 

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada kurumlarda zorunlu hizmetin verilebilmesi için asgari seviyede personel bulundurulması şartıyla, güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kalan memur, işçi ve diğer personellerin 11 Mart'ta idari izinli sayılacağı açıklandı.

10 Mart Perşembe günü AVM'ler açık olacak mıİstanbul'da okullara kar engeli

İstanbul'da 10 Mart Perşembe'den itibaren, bütün resmi ve özel temel eğitim ve öğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarıyla özel okullardaki takviye kursları, Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumları 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil olacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olan özel kreşler, gündüz bakım evleri ve çocuk kulüpleri de 14 Mart Pazartesi'ye kadar tatil olacaktır. İstanbul'da bulunan üniversite Rektörleri ile yapılan görüşmelerde de İstanbul'da bulunan üniversitelerinde 14 Mart Perşembe gününe kadar tatil olmasına karar verilmiştir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal