10,11 Mart İstanbul'da kar tatili var mı, olacak mı? İstanbul'da yarın okul var mı, tatil mi? İstanbul Valiliği son dakika açıklamaları

İstanbul için kar uyarısının ardından okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu haline geldi. Meteorolojinin İstanbul için kar açıklamaları 10 Mart ve 11 Mart Tarihleri için okulların yüz yüze eğitime devam edip etmeyeceği araştırılmaya başlandı. Valilik konu ile ilgili açıklama yaptı.

09.03.2022-17:14 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-17:15) 10,11 Mart İstanbul'da kar tatili var mı, olacak mı? İstanbul'da yarın okul var mı, tatil mi? İstanbul Valiliği son dakika açıklamaları

Meteorolojinin açıklamaları doğrultusunda İstanbul'da hava sıcaklıkları  dereceye kadar gerileyecek. Mega kentte kar açıklamalarının ardından okulların tatil edilip edilmeyeceği öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından araştırılmaya başlandı.

İstanbul'da kar uyarısının ardından 10-14 Mart tarihleri arası tatil edilip edilmeyeceği hakkında MEB ve Valilik açıklamaları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından bir çok ilimizde yoğun kar yağışı bekleniyor. Beklenen kar yağışının ardından Valilik açıklaması yapıldı açıklama ise, "Kıymetli hemşehrilerim; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre İstanbul'da 9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur, Perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli KAR yağışı beklenmektedir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı TEDBİRLİ VE DİKKATLİ OLALIM!" İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.

İstanbul Valiliği tarafından açıklanan tedbirler

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren, ilimiz dahilindeki bütün resmi ve özel esas eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, kuran kursları, detaylı kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verildiği belirtildi"

istanbul da kar yağışı

Kar tatili olan diğer iller ise şöyle

Bitlis

Bitlis'te beklenen yoğun kar yağışı ve hava koşullarının olumsuzluğundan dolayı okullara bir gün ara verildiği (9 Mart Çarşamba) duyuruldu. Bitlis'te valilik tarafından yapılan açıklamada Tatvan, Mutki, Hizan ve Güroymak ilçeleriyle kent merkezinde okullara 1 gün süreyle ara verileceği bildirildi. Ayrıca aynı sebeplerden kent merkezi ve bu ilçelerimizde engelli ve hamile bireyler de bir gün idari izin verildi. 

İstanbul'da karla mücadele hazırlık toplantısı

İstanbul'da etkili olacak soğuk hava ve kar yağışı için "karla mücadele hazırlık toplantısı gerçekleştirildi."

Yapılacak olan toplantıya Vali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ile ilgili kurumlardan gelen temsilciler katılım sağladı.

İçişleri Bakanlığı kış tedbirleri genelgesi ile kurumlar arası iş birliği süreci içerisinde yürütülecek çalışmalar için Yerlikaya açıklamalarına şunları ekledi; "Valiliğimiz koordinasyonunda idari tedbirlerin tümünü alacağız ve bu kararları şehrimizle paylaşacağız. Ulaşımın aksamadan devam edebilmesi için karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık. Güvenlik güçlerimiz kendi bölgelerinde hazırlıklarını yaptılar. Akıl, istişare ve bilimin ışığında alınan tüm kararları gerek medyamız gerekse sosyal medya aracılığıyla duyuracağız. İstişaremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hazırlık çalışmalarımız yürüten  kurumlarımıza teşekkür ediyorum." 

Personel ve araç durumuna ilişkin açıklamalar

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, 473 kilometrelik sorumluluk ağında 754 personel, 209 araç, İBB 4 bin 23 kilometrelik sorumluluk ağı ve 465 güzergahta 7 bin 421 personel, 1584 araç ve iş makinesiyle görev yapacak. Jandarma 435 tim, 2 bin 554 personel, 660 araç, emniyet de 219 noktada 373 trafik ve 1917 asayiş ekinin yanı sıra 5 bin 498 personelle çalışmalarını sürdürecek. ICA 91 araç, 215 personel, Kuzey Marmara Otoyolu 61 araç ve personelle, AFAD 78 araç ve 207 personelle çalışacak. 112 Acil Çağrı Merkezi 1363 personelle, İstanbul Havalimanı 131 özel pist aracı  ve 381 personelle, Sabiha Gökçen Havalimanı 59 özel pist aracı ve 67 personelle, 39 ilçe kaymakamlıklarının ilçe afet ve acil durum yönetim merkezleri ile Vefa Sosyal Destek Grupları da görevde olacak. Kızılay ise 30 noktada 32 araç, 32 mobil araç, 180 personel ve 120 gönüllü ile karla mücadeleye destek olacak.

İstanbul'a Sibirya kökenli soğuk hava dalgası

İstanbul Karadeniz üzerinden giriş yapacak olan Sibirya kökenli soğuk hava dalgası  etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Çarşamba akşam itibariyle hava sıcaklığının sıfır ve sıfırın altına gerilemesi beklenirken yer yer yoğun kar yağışları ve şiddetli rüzgarların görüleceği ön görü ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal