İstanbul özel sektör çalışanları 10 Mart Perşembe idari izinli sayılacak mı, tatil mi? İstanbul'da market çalışanları ve işçiler izinli mi?

Baharın habercisi cemrelerin düşmesiyle havaların ısınacağı düşünülürken Sibirya'dan ülkemize gelen soğuk hava dalgası havaların tekrardan soğumasına neden oldu. İstanbul'da yoğun kar yağışından dolayı İstanbul Valiliği 10 Mart Perşembe günü okulların tatil olacağını ve birçok sektörde çalışanların idari izinli sayılacağını duyurdu. Özel sektörde çalışanlar ise 10 Mart Perşembe günü izinli olup olmayacaklarını araştırmaya başladı.

09.03.2022-14:51 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-15:06) İstanbul özel sektör çalışanları 10 Mart Perşembe idari izinli sayılacak mı, tatil mi? İstanbul'da market çalışanları ve işçiler izinli mi?

Havaya suya ve toprağa sırayla düşen cemreden sonra havaların ısınacağı düşünülürken Sibirya'dan ülkemize giriş yapan soğuk hava dalgası hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle İstanbul Valiliği 10 Mart Perşembe günü okulların tatil edildiğini ve birçok sektör çalışanlarının idari izinli olacağını duyurdu. Özel sektörde çalışanlar ise 10 Mart Perşembe günü izinli olup olmayacaklarını merak etmeye başladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamalarda İstanbul'da yoğun kar yağışı olması nedeniyle İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası sorunlarla karşılaşmamak için tedbirler almaya başladı. Bu tedbirlerin en önemlisi ise okulların tatil edilmesi oldu. İstanbul'da 2 gün boyunca tüm kademelerde eğitime ara verildi. 

İstanbul özel sektör çalışanları 10 Mart Perşembe günü tatil mi

İstanbul özel sektör çalışanları 10 Mart Perşembe idari izinli sayılacak mı?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre İstanbul genelinde güvenlik, sağlık, ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personeller 10 Mart günü idari izinli sayılacaktır. 

9 Mart günü İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun yapmış olduğu toplantıda alınan karara göre kurumlarda zorunlu hizmetin yürütülebilmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla güvenlik, sağlık, ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personeller 10 Mart günü idari izinli sayılacaktır. 

Memur nedir?

Devlet hizmetinde aylık maaşla çalışan kişiye memur denir. Arapça emir veya emr kökünden gelen Memur kelimesi emredilen, emir altında olan kimse anlamına gelmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamış olduğu istatistiklere göre ülkemizde 2021 yılından itibaren 2,658,555 kişi memur olarak çalışmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal