1075 Sene Hapsine Karar Verilen Adnan Oktar Cezaevine Götürülürken Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Organize silahlı suç örgütü kurup idaresini üstlendiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan Adnan Oktar ile 13 müridi 9 bin 803 sene altışar ay hapis ve 400'er bin lira para cezası verildi. Kararın bildirilmesinin akabinde müştekiler "Ohh Adnan Ohh" sözleriyle tezahürat yaptı.

12.01.2021-12:13 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-12:13)

Oktar organize silahlı suç örgütüne ilişkin 78'i tutuklu 236 zanlının yargılandığı davada karar bildirildi. Silivri'de görülen hüküm mahkemesine Oktar'ın da içlerinde olduğu zanlılar katıldı. Karar günü için yüzlerce insan Silivri'de toplandı. Adnan Oktar salona giriş yaptığı esnada kendisini alkışlayan topluluğa el salladı.

FETÖ'YE DESTEKTEN DE CEZA ALDI

Hakim Adnan Oktar'ın  'siyasal veya askeri casusluk', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım', '27 kez nitelikli cinsel istismar', '7 kez çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'eğitim hakkının engellenmesi',  'eziyet', 'kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi' ve 'tehdit' kabahatlerini işlediğine kanaat getirerek önce 1075 sene hapis cezasına karar verildi.

TOPLAM 9 BİN 803 SENE HAPİS

Mahkeme kurulu, Adnan Oktar'la beraber örgüt idarecileri Halil Hilmi Müftüoğlu, Tarkan Yavaş, Mehmet Noyan Orcan, İbrahim Tuncer, Bora Yıldız, Ulviye Didem Ürer, Alev Babuna,  Aylin Atmaca, Merve Büyükbayrak, Yeliz Sucu, Ayşegül Hüma Babuna, Sinem Hacer Tezyapar ve Fatma Ceyda Ertüzün'ün cezalarına örgüt mensuplarının da cezalarını dahil ederek toplamda 9 bin 803 sene altışar ay hapis ve ayrı ayrı 400 bin TL para cezası kesti. Örgütten ele geçen araçlar, ziynet eşyaları, taşınmazlar ile silahlar ve A9 televizyonu ile internet siteleri içinde olmak üzere firmalara da el konuldu. Televizyon ile internet sitelerinin kapatılmasına karar verildi.

adnanoktarkedicik120120221

Karar okunduğunda müştekilerden Özkan Mamati, Oktar'a "Ohh Adnan ohh, daha yeni başlıyoruz" sözleriyle seslendi. Mahkemeye beyaz kazak, beyaz ceket giyerek katılan Adnan Oktar, Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Perk cezasını açıklarken tepkisiz kaldı. Etrafına bakan Adnan Oktar, suratından düşen maskesini düzeltti. Adnan Oktar, müritlerinin alkışlarla jandarmaların arasında tekrar cezaevine götürülürken gözyaşlarına hakim olamadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal