Adnan Oktar Hakim Karşısına Çıkıyor

Adnan Oktar'ın da içlerinde olduğu 78'i tutuklu 236 zanlının yargı karşısına çıktığı davada, hakimin bugün karar vermesi öngörülüyor. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Oktar'ın örgütüne ilişkin 236 zanlının yargılandığı dava, bugün görülecek.

11.01.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 11.01.2021-12:09) Adnan Oktar Hakim Karşısına Çıkıyor

Mahkeme kurulu, 29 Aralık 2020 tarihinde davayla ilgili kararını 11 Ocak Pazartesi saat 12.00'de açıklamak üzere mahkemenin tarihini değiştirmişti.

İlk mahkemesi 17 Eylül 2019 tarihinde görülen davanın, haftalarca devam eden 100'ün üzerinde duruşmanın neredeyse hepsine katılan tutuklu sanık Adnan Oktar'ın, bugünkü duruşmada da hazır bulunması öngörülüyor.

SAVCI, OKTAR'IN 1365 YIL HAPSİNİ İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan esas ile ilgili mütalaasını, davanın işlendiği İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, duruşma arasında sunmuştu.

adnanoktarvekedicikleri11012021

 

Savcı mütalaasında, Adnan Oktar'ın, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", yirmi şahsa karşı "birden fazla kişiyle birlikte ve silah tehdidiyle cinsel saldırı", yedi şahsa karşı "birden fazla kişiyle birlikte cebir ve tehditle çocuğun cinsel istismarı", "suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak silahla tehdide azmettirme", on beş şahsa karşı "örgüt amaç ve faaliyetleri doğrultusunda kişisel verilerin kaydedilmesi", beş şahsa karşı "kişisel verilerin kaydedilmesi", iki şahsa karşı "kendisini savunmayacak durumda birine karşı silahla cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", on iki şahsa karşı "cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", yedi şahsa karşı "örgütün korkutucu gücünden yararlanarak eğitim ve öğrenim hakkının engellenmesi", iki şahsa karşı "siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs", "eziyet", "özel belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "kaçakçılık" kabahatlerinden 150 seneden 1365 seneye kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal