1 Nisan günü anlamı ve tarihçesi nedir? 1 Nisan şakası ortaya çıkma hikayesi

1 Nisan şaka günü nasıl ortaya çıktı? 1 Nisanın tarihçesi nedir? Bugün 1 Nisan insanlar bu günün nasıl ortaya çıktığını ve ne anlama geldiğini merak ediyor.

01.04.2022-13:02 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-13:02) 1 Nisan günü anlamı ve tarihçesi nedir? 1 Nisan şakası ortaya çıkma hikayesi

1 Nisan gününü herkez heyecanla bekler. Neşeli ve eğlenceli geçen bu şaka günü nasıl ortaya çıkmıştır? 1 Nisan nasıl kutlanıyor 1 Nisan günü hangi olaylar oldu? 

Tüm merak edilenlerin cevapları haberimizde. 

1 Nisan ne anlama gelmektedir?

Nisan 1 diye atlandırdığımız, değişik şakalar yaptığımız, eğlenceli gün hale getirdiğimiz bu gün şaka günü olarak ilan edilmiştir. Şaka yapmayı 1 Nisanda gelenek haline getirmiş farklı inançlarda kültürlerde ve dillerde efsaneneler vardır.

Miladi takvimimize göre yılın 91. günü denk gelmektedir 1 Nisan. Yıl sonuna kadar kalan 274 gün kalmaktadır.

1 Nisan günü nasıl ortaya çıktı? 

1564 senesinde Fransa Kralı Charles yılbaşını 1 Nisandan 1 Ocağa aldırdı. 1 Nisanı halen yılbaşı olarak kabul edenlerle alay etmeye ve değişik şakalar yapmaya başladılar. Yıllar geçtikçe Fransızlar 1 Nisanı şaka günü, 1 Ocağı ise  yılbaşı olarak kabullendirler. Sonsasında bu durumu gelenek haline getirdiler. 1 Nisanı yılbaşı olarak kabul edenlere Nisan Balığı adı verildi. 

İngiltere - April Fools' Day - Nisan Aptallar Günü

İskoçya - Gowk veya Cuckoo günü

1 Nisanda neden balık resmi çizilir? 

1 Nisan şakalarında balık çizilmektedir. Bunun nedeni ise sembol olarak nisan balığıdır. Çünkü Mart aynın sonuna doğu güneş, balık burcunu terk eder. İnsanlar birbirlerinin arkasına balık resmini farkettirmeden yapıştırırlar. 

1 Nisan da yaşanan bazı olaylar

527- Bizans İmparatoru I.Justinus, yiğeni I.Justinianus' u veliahtı ilan etti.

1778- Oliver Pollock, Doların simgesini yarattı.

1867- Singapur, Birleşik Krallık Kraliyet Kolonisi oldu.

1873- Britanya buharlı gemisi ''SS ATLANTİC'' İskoçya açıklarında battı ve 547 kişi hayatını kaybetti.

1973- Mustafa Kemal' in Vatan Yahut Silistre adlı oyunun ilk temsili, İstanbul'daki Gedikpaşa Tiyatrosu'nda gerçekleşti.

1916- Mustafa Kemal'i Mirayliğa (Albaylığa) yükseldi.

1925 -Anadolu Türk Sigorta Şirketi kuruldu.

1926- Türkiye' de 30 Ağustos' un Zafer Bayramı kutlama hakkında kanun ilan edildi.

1939- İspanya' da milliyetçiler, İspanya İç Savaşı'nın sona erdiğini açıkladı.

1941- Altın Meydan subayları tarafından 1941 Irk darbesi gerçekleşti.

En çok güldüren 1 Nisan şakası 

Kalabalık ortamlarda yapılan sakalar vardır. Bunlar klasikleşmiş şakalar olsa da hala günümüzde bir çok insanı güldürmektedir.Üç dört kişi bir araya gelir, kalabalığın olduğu yerde yürümeye başlanır tam birileriyle denk geldiği zaman sanki önünde ip varmış gibi yapıp  bacaklarını kaldırır. Çok kişinin aynı hareketi yapması inandırmasını kolaylaştırır. Ya da ip yerine sanki bir şey varmış gibi bir yerde bir noktaya odaklanarak aynı anda bakılır. Şaka yapılan kişilerin tepkilerini gözlemlemek için ise biri görevlendirilir. Hep birlikte yukarıdan bir şey düşecekmiş gibi bakmakta olabilir. Çok bilinen şaka olmasına rağmen halen güldürür ve kendine inandırır.

1 Nisan şaka günü

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal