1 Mart 2024 evde bakım maaşı sorgulama: Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı kimler alabilir?

İhtiyaç sahipleri Mart evde bakım maaşı ödemeleri için gözlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çevirdi. Bakıma ihtiyaç duyan kişi ve ailelere yapılan yardımın ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı kimler alabilir? İşte 1 Mart 2024 evde bakım maaşı sorgulama ekranı…

01.03.2024-10:37 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-10:37)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay bakıma muhtaç olan engellilere ve onların ailelerine yatırılan evde bakım yardımı ödemeleri, Mart ayına girilmesiyle beraber yeniden gündemde yer almaya başladı. Evde bakım maaşı Mart ödemelerinin ne zaman hesaplarında olacağını öğrenmek isteyen ihtiyaç sahipleri, konu hakkında bakanlıktan yapılacak açıklamayı bekliyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı kimler alabilir?

Evde bakım maaşı yattı mı?

Geçtiğimiz ayın evde bakım maaşı ödemeleri 17 Şubat 2024 tarihinde hesaplara yatırılmış ve toplam tutarın 4.2 milyar TL olduğu duyurulmuştu. Mart ayı ödemelerinin ise ayın ortalarına doğru hesaplara aktarılacağı öngörülüyor.

Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığını öğrenmek artık hem SMS hem de e-Devlet üzerinden kolaylıkla mümkün. Online işlemleriyle tanınan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası, evde bakım aylığı alan vatandaşların ödeme detaylarına erişim sağlıyor. Bu özellik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında yer alıyor. 

Evde bakım parası ödemelerini kontrol etmek isteyenler aynı zamanda BAKIYE yazıp, 4747'ye SMS atarak da anında bilgi alabilirler. Bu yöntemle evde bakım aylığı ödemeleri hakkındaki durumu hızlı ve pratik bir şekilde öğrenmek mümkün oluyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal