Motorine indirim pompaya yansıdı: 1 Mart’ta uygulamaya geçilecek!

Türkiye'de motorin fiyatlarına Mart ayının ilk gününde 1 lira 34 kuruşluk bir indirim yapıldı. Yapılan bu indirim, 1 Mart 2024 tarihi itibariyle pompa fiyatlarına yansıdı.

01.03.2024-10:33 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-16:03) Motorine indirim pompaya yansıdı: 1 Mart’ta uygulamaya geçilecek!

Türkiye genelinde akaryakıt fiyatları, uluslararası petrol piyasasındaki değişimlere bağlı olarak düzenli olarak güncellenmektedir. 1 Mart 2024 tarihi itibariyle İstanbul'da motorin ve benzin fiyatları şu şekildedir:

- Motorin: Litresi 40,66 TL

- Benzin: Litresi 40,46 TL

Bu fiyatlar, akaryakıtın litre fiyatını temsil etmektedir. İndirim öncesi motorin litre fiyatının ortalama 42 TL olduğu dikkate alındığında, yapılan 1 lira 34 kuruşluk indirim, tüketicilere fiyat avantajı sunuldu.


Ekonomik gelişmeler artacak

Türkiye'de akaryakıt fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı, ÖTV (Özel Tüketim Vergisi), EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payları ve KDV (Katma Değer Vergisi) gibi unsurların birleşimi ile oluşmaktadır. Gümrüksüz rafineri fiyatının hesaplanmasında Akdeniz-İtalyan piyasasındaki CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkı kullanılmaktadır. Akaryakıt fiyatlarındaki güncellemeler, tüketicilere ekonomik planlama yapma ve bütçe oluşturma konusunda rehberlik etmek amacıyla düzenli olarak duyurulmaktadır.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal