Genç Kart nedir, nasıl alınır? 2024 Genç Kart başvurusu nasıl yapılır? Genç Kart yaş sınırı var mı?

Gençler için sanat ve kültürel etkinliklerinden ücretsiz yada indirimli yararlanmayı sağlayacak olan Genç Kart hakkındaki düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Genç Kart nedir, nasıl alınır? 2024 Genç Kart başvurusu nasıl yapılır? Genç Kart yaş sınırı var mı? İşte konu hakkında merak edilenler…

01.03.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-10:27) Genç Kart nedir, nasıl alınır? 2024 Genç Kart başvurusu nasıl yapılır? Genç Kart yaş sınırı var mı?

Genç Kart sayesinde binlerce genç, kültür ve sanat etkinliklerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Genç Kart projesi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Genç Kart nedir, Nasıl alınır? 2024 Genç Kart başvurusu nasıl yapılır? Genç Kart yaş sınırı var mı?

Genç Kart nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sanat etkinlikleri, "Genç Kart" adlı uygulama çerçevesinde gençlerle buluşmaya hazırlanıyor. 18 yaşına giren gençler, bu özel kart sayesinde bir yıl süresince çeşitli kültürel etkinliklerden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Bu uygulama, gençleri kültürel etkinliklere teşvik ederek sanatın geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Genç Kart

2024 Genç Kart başvurusu nasıl yapılır?

Genç Kart başvurularının henüz başlamadığı belirtildi ancak başvuruların Kültür ve Turizm Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılacağı açıklandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal