FETÖ Savcısından ŞOK Hakan Fidan İtirafı!

“Balyoz Planı” davasının duruşma savcısı Hüseyin Kaplan örgüt ile ilgili birçok konu hakkında itiraflarda bulundu.

18.05.2017-15:51 - (Son Güncelleme: 18.05.2017-16:37) FETÖ Savcısından ŞOK Hakan Fidan İtirafı!
Hüseyin Kaplan hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın iddianamesinde örgütün iç yüzüyle ilgili ifadelerine yer verildi.

Kaplan, örgütün sivil abisine önemli olduğunu düşündüğü dosyalarla ilgili bilgiler verdiklerini söyledi. Önemli olan dosyalar ile ilgili haber bile yaptırırdı dedi. Örgütün adlileyedeki toplantılarında Hakan Fidan ve Efkan Ala'dan duyduğu rahatsızlığı söyledi. Bu iki kişinin örgütü hedef alan işlerde bulunduğunu ifade etti. Kaplan ifadesinde, İlker Başbuğ'un gözaltına alınmasınıda FETÖ abisinin emri doğrultusunda olabileceğini söyledi.

Hazırlanan iddianamede Kaplan'ın 2014 yılından beri Bylock kullanıcısı olduğunu itiraf ettiği yazılıyor.

MİT MÜSTEŞARININ İFADEYE ÇAĞRILMASI

MİT Müsteşarının ifadeye çağrılmasıyla ilgili de konuşan Kaplan, dosyayı savcı Sadrettin Sarıkaya'nın yaptığını söyledi ve kendisine sadece Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması bilgisinin verildiğini söyle. Kendisinin ise sonradan Oslo belgelerinin Diyarbakır'da yapılan bir aramada ele geçirilmesinden dolayı ifadelerine başvuracağını ve Hakan Fidan haricindeki diğer üç kişiyi tutuklamaya sevk edeceğini, Hakan Fidan'ı tutuklamaya sevk etmeyeceğini söylediğini, ancak sonradan yakalama çıkarttığını söylediğini anlattı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal