Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Afganistan'da Canlı Bomba Saldırıları!

Afganistan'da bu sabah gerçekleşen üç ayrı patlamada çok sayıda kişi yaşamını yitirdi veya yaralandı. Başkent Kabil'de canlı bombanın kendini havaya uçurduğu yer, NATO binası ve ABD büyükelçiliğine yakın bir konumda.

24.02.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 24.02.2018-10:09) Afganistan'da Canlı Bomba Saldırıları!

Afganistan'ın başkenti Kabil ve Helmand vilayeti, terör saldırılarına hedef oldu. Canlı bomba, Kabil'de diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgedeki polis karakolu yakınlarında üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi. Resmi açıklamaya göre, en az bir can kaybı var. Hastaneye taşınan yaralılardan bazılarının durumu ağır. Associated Press (AP) haber ajansı, patlamanın gerçekleştiği bölgede NATO'nun merkez binası ve ABD büyükelçiliği olduğunu bildiriyor.

Helmand vilayetinde ise Cumartesi sabahı peş peşe intihar saldırıları düzenlendi. Üç güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği patlamalarda birçok sivil de yaralandı. Eyalet sözcüsü Ömer Zak, saldırılardan birinin bomba yüklü araçla yapıldığı bilgisini verdi.

Helmand'daki saldırıları Taliban üstlendi.

TALİBAN KİMDİR ?

Katı İslami uygulamalarıyla dünyanın dikkatini üstüne çeken ve 11 Eylül saldırılarının ardından ABD'nin hedefi haline gelen Taliban rejimi, savaş beyleri, farklı aşiret, boy ve etnik gruplar arasında bölünmüş olan Afganistan'da 1994'te ortaya çıktı.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) karşı açılan savaş sırasında Pakistan'a göç eden mülteciler savaş sonrası geri dönmeye başladı. Pakistan'da, özellikle Deobandi Medresesi'nde eğitim görmüş öğrenciler de geri dönen mülteciler arasındaydı. Bunlardan biri olan Molla Ömer etrafında birçok öğrenci ve Peştun mücahitle Taliban'ı kurdu.

Talib, İslam öğrencisi anlamına geliyor ve Taliban da bunun çoğulunu ifade ediyor.

AMAÇ İDEAL İSLAM TOPLUMU

Taliban, siyasetle de arasına bir çizgi çekti. Grubun yetkili isimleri, iktidarı ele geçirmeye çalışan bir parti olmaktan çok halkı farklı grupların çekişmesinden arındıracak bir hareket olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin mücahit liderlerle ilgili yaşadığı hayal kırıklığı, onların bu kurtarıcı rolünü üstlenmelerine neden olmuştu. Taliban'ın hedefi, Hz Muhammed dönemindeki ideal İslam toplumunu yaratmaktı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;