Suudi Arabistan İddiaları Bir Kez Daha Reddetti

Suudi Arabistan Çarşamba günü, ABD'li senatörlerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesinde Prens Muhammed bin Salman'ın yer almasıyla ilgili suçlamaları reddetti.

05.12.2018-15:56 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-15:53) Suudi Arabistan İddiaları Bir Kez Daha Reddetti

Suudi Arabistan Çarşamba günü, ABD'li senatörlerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesinde Prens Muhammed bin Salman'ın yer almasıyla ilgili suçlamaları reddetti. Twitter'da yapılan bir açıklamada, Washington'daki Suudi Elçiliği sözcüsü Fatimah Baeshen, “Prens Salman herhangi bir devlet kurumundaki herhangi bir Suudi yetkilisine Cemal Kaşıkçı’ya zarar vermek için karşılık vermedi” dedi. “Prens’i bu korkunç olaya dahil eden iddiaları reddediyoruz” dedi.

Suudi gazeteci ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra kayboldu. Suudi Arabistan konsolosluğunu canlı bıraktığını söyleyerek, birkaç hafta sonra, Washington Post gazetesinin köşe yazarı Kaşıkçı’nın orada öldürüldüğünü itiraf etti. Kasım ayında yayınlanan bir CIA raporu, Kaşıkçı cinayetinde Prens bin Salman'ın da dahil olduğu iddiasını paylaştı.

Baeshen, “Suudi Arabistan Krallığı, bu trajik yanılgıya hitap etmekte, insanları sorumlu tutmakta ve bu felaket niteliğinin bir kez daha ortaya çıkmamasını sağlamak için düzeltici önlemler almakta.” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal