Zümrüt Apartmanı Kitabının Yazarı ve Yayıncısı Hakkında Hapis Talebi

Zümrüt Apartmanı isimli kitabın yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez hakkında 'müstehcenlik' suçlamasıyla 2 seneden 5 seneye dek, kitabı basan yayınevi sahibi Alaattin Topçu hakkında da 'müstehcen yayın yapmak' suçlamasıyla 6 seneden 10 seneye dek hapis talebiyle dava açıldı.

31.05.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-17:27)

Zümrüt Apartmanı isimli kitabın yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez hakkında 'müstehcenlik' suçlamasıyla 2 seneden 5 seneye dek, kitabı basan yayınevi sahibi Alaattin Topçu hakkında da 'müstehcen yayın yapmak' suçlamasıyla 6 seneden 10 seneye dek hapis talebiyle dava açıldı.

YAZAR VE YAYINEVİ SAHİBİ HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAK

Edinilen bilgiye göre, nöbetçi asliye ceza mahkemesine yollanan iddianamenin kabulü durumunda Yurtvermez, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "müstehcenlik" suçunu düzenleyen 226. maddesinin 3. fıkrası gereğince 2 seneden 5 seneye dek, Topçu ise aynı maddenin 5. fıkrası gereğince 6 seneden 10 seneye dek hapis talebiyle yargılanacak.

TCK 226/3. fıkrasında, "Müstehcen görüntü, yazı ya da sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları, temsili çocuk görüntülerini ya da çocuk gibi görünen kişileri kullanan şahıs, 2 seneden 5 seneye dek hapis ve beş bin güne dek adli para cezası ile cezalandırılır", aynı maddenin 5. fıkrasında ise "Üç ve dördüncü fıkralardaki ürünlerin içeriğini basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık yapan veya çocukların görmesini, dinlemesini ya da okumasını sağlayan kişi, 6 seneden 10 seneye dek hapis ve beş bin güne dek adli para cezası ile cezalandırılır" hükmü var.

İddianamede, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çok sayıda dernek ve baronun da "şikayetçi" olarak yer aldığı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal