Zor Zamanların Üstesinden Böyle Gelin

Zaman zaman 'ne olacaksa olsun' der her şeyi akışına bırakırız. Tam da böyle zamanlarda zorluklarla mücadele edebildiğini görmektir aslında insanı iyileştiren. İşte sizlere hislerinizi nasıl yöneteceğinizi anlatan bir fin felsefesi: 'Sisu.'

25.03.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-13:41) Zor Zamanların Üstesinden Böyle Gelin

Her insanın bazen işin içinden çıkamadığı anları vardır. İşte bu anlarda kendinizi strese sokmak yerine fin felsefesi 'Sisu'yu uygulayabilirsiniz.

SİSU NEDİR ?

Tam bir çevirisi olmasa da hedeflerinize, hayallerinize ulaşana kadar zorluklarla mücadele etmenizi hatırlatan, dayanaklılığı ve aynı zamanda cesur olmanızı da hatırlatan içinizdeki gücü bulmanızı sağlayan bir Fin kavramı. Özetle içinizde var olan 'asıl gücü' ortaya çıkarma sanatı.

SİSU SAYESİNDEN BÜYÜK SAVAŞLARDAN GALİP DÖNEBİLİRSİNİZ

Finliler icin çok özel olan bu kelimenin kökeni İkinci Dünya Savaşına dayanıyor. Sovyetler Birliği’nin Finlandiya’ya karşı savaş ilan etmesiyle, Finliler çok fazla sayıda kayıp vermişler. Sovyetlere nazaran onlara karşı daha techizatsız ve donanmasızlarmış. Buna rağmen Finlilerin Sovyetler karşısındaki sergilediği duruş sovyetleri hayrete düşürmüş diyebiliriz. Finlilerin sahip olduğu sisu inançları onları her zaman ayakta tutmuş. Sisu, cesur olmak ve teslim olmamak anlamında onlar için bir ışık kaynağı olmuş. Şimdi anlıyorum ki Finlandiya insanı ile ilgili kafamda oluşan tüm olumlu fikirlerin sebebi buymuş. Yaşam kalitelerinin yüksek olması, sorunsuz bir topluluk olmaları birbirlerine duydukları saygı ve sevgisin kökü Sisu'dan geliyormuş. 

İÇSEL GÜCÜNÜ CANLANDIRMANIN İLK ADIMI: ODAKLAN!

Hiçbir şey yapmadan yalnızca gününüzün bir saatini kendinize ayırın ve bu süre içerisinde hiçbir şey yapmayın. Aklınıza gelen her fikirle sahip olduğunuz düşüncelerle yüzleşin. Yalnıca yüzleşin ve kendinizi dinleyin.

KÖKLERİNİZDEN BESLENİN

Hayatın yoğunluğundan, kalabalık ve boğucu alanlardan arının. Doğa yürüyüşü yapın. Havayı koklayın, gök içinize dolsun. Derin nefesler alın ve nefesinizi dinleyin.

HAREKETE GEÇİN

Bu felsefeyi yaşayabilmenin önemli kurallarından biri hareket ve plan. Yaptığınız planları ötelemeyin mutlaka onları gerçekleştirin. Yarına ertelemek aslında kendini kandırmaktır ve unutmayın sisu cesurları ve inananları sever.

DİLİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Sisu tarzı ile iletişim kurmak istiyorsanız doğru,saygılı ve dürüst olmanız gerekir. Bu nedenle iyi bir dinleyici olup, konuşan kişiye hoş olmasa bile gerçeği söylemelisiniz.

DÜRÜST OLUN

Kendine ve başkalarına saygı, Finlandiya halkı için esastır. Herkes birbiri için kaygılanır ve herkes birbirinin hakkını gözetir çünkü onların 'ancak birlikte olursak güçlü oluruz' fikrine inançları büyüktür. İşte bu yüzden saygı duymak ve birbirimize özen göstermek bize daha iyi bir yaşam kalitesi verir. Bunu hatırlayın.

STRESİNİZİ KONTROL EDİN

Günlük yaşantılarımızda belirli sebeplerden doğan stresimiz hayatımızın büyük bir bölümünü olumsuz etkiliyor. Öyle ki stres bütün hastalıklarımızın kaynağı aslında. Stres elle tutulmayan gözle görülmeyen kendimize yaptığımız en büyük haksızlık. Sisu felsefesinde strese yer yok. Eğer bu felsefeyi yaşamak istiyorsanız stresi hayatınızdan çıkarmak en azından kontrolleri elinize almak durumundasınız.

Zaman zaman içinden çıkamadığımızı düşündüğümüz durumlar yaşarız ama hangi problem beraberinde sonucu getirmez ki? Yaşadığımız tüm zorlukları kabul edip onlarla yüzleşmeliyiz. Hatalarımızda dost yanlışlarımızla arkadaş olmalıyız mesela. Her defasında karşımıza çıktıklarında onları birer düşman gibi değil bizden bir parça gibi kabul etmeliyiz. İçimizdeki gücü kendimize inanarak yaşatabiliriz ve ancak kendimize inanırsak gökyüzüne bir yıldız, yeryüzüne bir iz bırakabiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal