Hamilelikte Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Bağışıklık sistemi, kalkan görevi görerek vücudu mikroplardan, toksin ve enfeksiyonlardan korur. Bağışıklık sistemi vücut direncini ayakta tutan en önemli sistemdir. Hamilelik döneminde kadınlar hastalık ve enfeksiyonlara daha meyillidir. Peki, hamilelik döneminde bağışıklık nasıl güçlendirilir?

24.03.2020-15:02 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:46) Hamilelikte Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Hamile olan kadınlar, hamile olmayanlara göre daha fazla hastalık ve enfeksiyonlara yakalanmaya eğilimindedirler. Bu sebeple anne adayları için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Çünkü bu dönemde vücut bebeği kabul edebilmek için bağışıklığını düşürür. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, hamilelik sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmenin yöntemleri ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

DÜZENLİ PROBİYOTİK TÜKETİN

Probiyotik tüketimini yoğurt, kefir gibi doğal gıdalardan alabileceğiniz gibi, eczane ya da ilaç satan marketlerden destekleyici olarak da alabilirsiniz. Probiyotikler hem sizin hem de bebeğinizin bağışık sistemini güçlendirir, ayrıca uzun vadede bebeğinizi astım ve alerjik hastalıklara karşı korur.

DENGELİ BESLENİN

İhtiyacınız olan besin değerlerini karşılayabilecek dengeli bir beslenme planı oluşturun. Aşırı beslenmek yerine, yeterli ve dengeli beslenin. Yeterince protein, yağ, karbonhidrat ve vitamin alın.

DÜZENLİ UYUYUN

Düzenli ve yeterli bir uyku uyuduğunuzdan emin olun. Çünkü düzenli ve yeterli uyku bağışıklığınızın güçlenmesini sağlar. Fizyolojik ve psikoljik açıdan da güçlenmenizi sağlar.

D VİTAMİNİ VE ÇİNKO

Bu dönemde yeterli derecede D vitamini ve çinko aldığınızdan emin olun.

BOL SU İÇİN

Kendinizi asla susuz bırakmayın. Her gün 8-12 bardak su tüketimi şarttır. Su hayattır.

SOĞUK VE SICAK HAVALARA DİKKAT

Kış mevsiminde fazla soğuk olan havalarda dışarı çıkmayın. Yazın ise asla aşırı güneşe maruz kalmayın.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

Düzenli olarak egzersiz yapın. Böylece vücut ısınız, kan dolaşımınız ve hormonal dengeniz düzenlenmiş olacaktır.

GEBELİKTE ZAYIF BAĞIŞIKLIK SİSTEMİN ETKİLERİ NELERDİR?

  • Enfeksiyonlara, toksinlere, mikroplara ve hastalıklara kolayca yakalanabilirsiniz.
  • Her zamankinden daha sık mevsimsel gribe yakalanabilirsiniz.
  • Yorgunluk ve halsizlik hamilelikte sık görülen belirtilerden biridir ancak bağışıklık sisteminiz zayıf ise bu şikayetleriniz daha fazla olacaktır.
  • Sabah bulantıları da gebelikte sık rastlanan bulgulardandır ama zayıf bir bağışıklık sisteminiz varsa, diğer belirtiler gibi bunu da daha yoğun yaşayabilirsiniz.
  • Güçlü bir bağışıklık sistemi sağlıklı bir fetüs demektir. Böylece bebeğinizin büyüme gelişmesi normal devam edecektir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal