Zoom Uygulaması Nedir?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yüksek kullanıcı sayısına ulaşan uygulamalardan biri de Zoom uygulaması oldu. Peki, Zoom uygulaması nasıl kullanılır? Zoom ile online eğitim nasıl yapılır?

17.03.2021-12:26 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-17:28)

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını, homeofis çalışan kişiler ve öğretmenler için Zoom uygulamasını popüler hale getirdi. Salgın boyunca Zoom uygulamasının karı 66.6 milyon dolardan, 777.2 milyon dolara yükseldi. Öte yandan Zoom, 9 aylık süre boyunca toplam gelirlerini 434.4 milyon dolardan yüzde 307’lik artışla 1 milyar 768.9 milyon dolara yükseltti. Peki, kısa sürede bu kadar popüler hale gelen zoom uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

NEDİR?

'Zoom uygulaması nedir?' her gün, binlerce insan bu sorunun cevabını merak ediyor. Tüm dünyayı temelden sarsan koronavirüs salgını nedeniyle birçok sosyal medya uygulaması ve birçok teknolojik cihaz, yüksek kullanım oranına ulaştı. Özellikle homeofis çalışmalarda ve uzaktan eğitimde en çok kullanılan mobil uygulama Zoom oldu. 

Zoom uygulamasın ile birlikte, online toplantı, online ders, online iş görüşmesi gibi pek çok konuda görüntülü iletişim yolu kolay ve ulaşılabilir bir hale geliyor. 

Zoom uygulaması, dokuz yıl önce Çinli Amerikan vatandaşı Eric Yuan tarafından kuruldu. Eric Yuan 50 yaşındadır.

Yuan, önceki kariyerinde dev Amerikan teknoloji şirketi Cisco Systems'in mühendislik başkan yardımcılığı görevindeydi.

2015 yılında Zoom'da düzenlenen online toplantılara yaklaşık 40 milyon kişi katılıyordu. Bu nedenle 2019 yılında halka arz edildiğinde piyasa değeri 16 milyar dolar olarak fiyatlandı. Zoom uygulaması, koronavirüs salgınından pozitif yönde bir etki aldı ve rakamlarını kısa süre içerisinde katladı. 

NASIL KULLANILIR?

Zoom uygulaması, masaüstünden ve mobilden rahatlıkla kullanılabilmektedir. Masaüstü sürümü için şirketin web sitesinden kayıt olmak gerekmektedir. Öte yandan Google Play üzerinden mobil sürümü indirilerek uygulama kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Bunun için uygulama üzerindeki yönlendirmelerin takip edilmesi yeterlidir. 

UZAKTAN ONLİNE EĞİTİM NASIL VERİLİR?

Zoom uygulamasının indirilmesinin ardından ara yüzde Online ders yapmak için tıkla seçeneği bulunmaktadır. "Yeni bir online derse katılma" ya da "ders planlama" şeklindeki farklı ingilizce seçenekler ile yeni bir ders başlatılabilmekte ya da var olan bir derse katılım sağlanabilmektedir. Online ders oluşturmak için "new meeting", var olan bir derse katılmak için "Join", ders planlaması gerçekleştirmek için ise "meetings" seçenekleri kullanılmaktadır


Yeni bir online ders başlatmak için “New Meeting” ikonuna tıklayınız. Bu aşamada size verilen "meeting İD numarasını" öğrencilerinizle paylaşın. "Start Meeting" tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrencileriniz, onlara verdiğiniz ID ile derse katılıyorlar. Açılan ekran üzerinden mikrofon ayarı video açıp kapatma ekran paylaşma katılan öğrencilerin sayısını gösteren ifadeler yer alıyor.

Öğrencilerin derse katılım sağlaması için uygulamaya kayıt olması gerekmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal