Twitter Hacker’ının Hapis Cezası Belli Oldu

Temmuz 2020'de gerçekleşen olayla ilgili mahkeme kararını verdi.

17.03.2021-12:01 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-12:01) Twitter Hacker’ının Hapis Cezası Belli Oldu

Geçtiğimiz yaz birçok kişinin Twitter hesabını ele geçirip Bitcoin dolandırıcılığı yapan 17 yaşındaki genç hacker, yargıya teslim oldu. Florida mahkemesinde davası görülen Graham Ivan Clark isimli hacker, suçunu kabul etti.

Temmuz 2020'de tutuklanan genç bilgisayar korsanı üç yıl hapis cezası aldı. Cezası onanmadan önce 229 gün hapisanede bulunan Clark'ın yattığı bu günlerin hapisteki süresini kısaltacağı öğrenildi. Amerikan hukukuna göre en az on yıl hapse mahkum edilmesi beklenen hacker’ın yaşından dolayı cezasında indirime gidildi. Mahkemeden çıkan bir diğer karara göre Clark’ın hapisten çıktıktan sonra izinsiz ve denetimsiz bilgisayar kullanması da mümkün olmayacak.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz 2020'de Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama ve Joe Biden gibi yüksek profilli kullanıcılara ait hesapları Twitter'daki bir açık sayesinde hızlı bir şekilde hackleyen Graham Ivan Clark ve 2 arkadaşı Nima Fazeli, Mason Sheppard'la birlikte, ünlü isimlerin ağızından belirli miktarda bitcoin talep etmişti. Bu şekilde 100 bin dolardan fazla kazanan gençlerin sevinçleri ise kısa sürmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal