Ziya Selçuk: Azerbaycan'a Tecrübelerimizi Aktarmaya Hazırız

Azerbaycan'da görüşmelerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, STEAM Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

28.05.2021-15:06 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-15:06) Ziya Selçuk: Azerbaycan'a Tecrübelerimizi Aktarmaya Hazırız

Milli Eğitim Bakanı (MEB)Selçuk, Azerbaycan temasları çerçevesinde mevkidaşı Emin Emrullayev ile beraber Guba şehrini ziyaret etti.

Bakan Selçuk ile Emrullayev, burada Azerbaycan Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan STEAM (Bilim, Mühendislik, Teknoloji, Sanat ve Matematik) Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Merkezi dolaşan bakanlar, görevlilerden bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ziyareti ile alakalı gazetecilere yaptığı açıklamasında, Azerbaycan'la temaslardan söylemlerden öte eylemlerin konuşulduğu bir süreçte olduklarını ifade etti.

Ziya Selçuk, "Bundan sonra Bakanlık olarak açılışını yaptığımız STEAM merkezleri gibi merkezler, mesleki eğitim konusunda iş birliği, öğretmen eğitimi konusundaki yapılacak ortak projeler önümüzdeki dönemde ele alacağımız konular olacak. Bu konuların tamamında çok güçlü iş birliği içerisinde tecrübelerimizi birbirimize aktararak mesafe alacağımıza inanıyorum. Biz her türlü iş birliği ve tecrübelerimizi aktarmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Yakın süreçte yapılacak iş ortaklıklarından da söz eden Milli Eğitim Bakanı şu açıklamada bulundu:

"Lise seviyesinde mesleki eğitimde bazı projelerimiz var. Hem dijital dünyada becerilerin geliştirilmesi hem teknisyen yetiştirme konusunda ortak çalışmaların yapılması, çocuklarımızın meslek liselerinde sertifikalandırılması, dünya standartlarında diplomalar almaları konusunda çalışıyoruz. Diploma denklikleri çalıştığımız bir diğer konu. Öğretmenlerimizin becerilerinin geliştirilmesi konusu da ele alınıyor"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal