Türkiye Dağlık Karabağ'daki Çocuklara Karavan Hediye Etti

Türkiye, Ermenistan işgali altında olan Dağlık Karabağ topraklarının geri alınması esnasında şehit ile gazi olanların çocukları için hediye karavanı gönderdi.

28.05.2021-14:58 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-14:58) Türkiye Dağlık Karabağ'daki Çocuklara Karavan Hediye Etti

Ülkemizden Dağlık Karabağ'daki şehit ile gazilerin çocukları için yollanan hediye karavanının yola koyulması sebebiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde merasim gerçekleştirdi.

Törende bir açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, "Hediye Karavanı Yollarda" projesinin 2. aşaması kapsamında hazırlanan karavanın yola koyulacağını ifade etti.

Ergüneş, ilk aşamada karavanın 14 şehirde çocuklarla bir araya geldiğini ifade ederek, "Karavanımız şimdi Ankara'ya mesafe olarak uzak olsa da gönüllerimizin ve kalplerimizin çok yakın olduğu kardeş ülkemiz Azerbaycan'a doğru yol alacak, oradaki çocuklarımızla buluşacak" dedi.

Karavanın 1 Haziran tarihinde Tovuz kentinde olacağını dile getiren Ergüneş, "Bu karavanımızı Azerbaycan-Ermenistan savaşında verilen 6 bin şehit ve gazinin çocuklarıyla buluşturacağız. 20 Haziran'a kadar da Azerbaycan'ın muhtelif yerlerinde bu buluşmaları güzel hatıralarla devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Ergüneş, dünyadaki bütün çocukların nerede yaşarsa yaşasın iyi bir geleceği hak ettiklerini söyledi.

"SORUMLULUKLARIMIZ KONUSUNDA ÇOK DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ"

Çocukların psikolojik, fiziki ve ruhsal gelişimi ile eğitimi bakımından önem göstermesi gereken birçok noktanın varlığına işaret eden Bakan Yardımcısı Ergüneş, masal ile hikayesiz büyümenin çocuklar için oldukça büyük bir kayıp olduğunun altını çizdi.

Ergüneş, dijital teknoloji noktasında uyarılar yaparak, "Çocukların bütün oyuncak ve oyun dünyası adeta dijital risklerle tehdit altında. Çocuklar artık masalların o renkli dünyasıyla daha az haşır neşir oluyor hem de sokakta oyun oynamayı unutacak bir noktada. Dijital bağımlılık çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir tehlikeye dönüşmekte. Sorumluluklarımız konusunda çok daha dikkatli olmalıyız" dedi.

Açıklamalarının akabinde Ergüneş, Zehra adlı bir öğrenciyle parmak yarışı oynadı. Oyunu kazanan Zehra'ya hediye takdim eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, çocuklarla bir müddet sohbet etti ve anı fotoğrafı çektirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal