Ziya Cemal Kadıoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu hangi görevlerde bulundu? Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu hayatı ve biyografisi

Bugün gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonucunda yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu oldu. Peki Ziya Cemal Kadıoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu hangi görevlerde bulundu? Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu hayatı ve biyografisi haberimizde...

03.08.2023-17:30 - (Son Güncelleme: 03.08.2023-17:30)

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen YAŞ toplantısı sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri yeni komuta kademesi belli oldu. Buna göre yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu oldu.  Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarına yöneldi Peki Ziya Cemal Kadıoğlu Kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu hangi görevlerde bulundu? 

Ziya Cemal Kadıoğlu kimdir?

Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu, 1 Mart 1961 tarihinde Eskişehir'de doğdu. 1982'de Hava Harp Okulundan mezun oldu. 2. Ana Jet Üssünde pilotluk eğitimini tamamladı. Hava Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu.

Ziya Cemal Kadıoğlu

2007'de tuğgeneral rütbesine terfi etti ve 11. Hava Ulaştırma Ana Üssü Komutanlığına atandı. 2011'de tümgeneral rütbesine terfi etti. 2012-2015 yılları arasında Hava Teknik Okullar Komutanlığı görevinde bulundu.

2015'te korgeneral rütbesine terfi etti ve Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanlığına atandı.

3 Ağustos 2023 tarihli YAŞ toplantısının ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal