Ordu kademesinin yeniden şekillendiği Yüksek Askeri Şura Toplantısı bitti: İsimler netleşti

Başkan Erdoğan önderliğinde toplanan Ordu kademesinin yeniden şekillendiği Yüksek Askeri Şura Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası Başkan Erdoğan’dan açıklama geldi

03.08.2023-16:24 - (Son Güncelleme: 03.08.2023-16:32) Ordu kademesinin yeniden şekillendiği Yüksek Askeri Şura Toplantısı bitti: İsimler netleşti

3 saat süren YAŞ toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan önderliğinde bir araya gelen ekip, toplantı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. 

"Ordumuzun gücüne güç katacağız"

AA’da yer alan habere göre; Başkan Erdoğan toplantı öncesi ekiple ile beraber Anıtkabir’i ziyaret ederek özel defterini imzaladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki YAŞ toplantısına Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katıldı.

YAŞ toplantı

Genelkurmay Başkanı’ndan henüz bir açıklama gelmedi

Toplantı sonrası en çok merak edilen konulardan biri Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakanı olmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na getirilecek isimdi. Bu göreve, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ya da yeni bir isim atanmış olacak. Merakla beklenen Genelkurmay Başkanı olabilecek isimler arasında 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu bulunuyor.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal