Ziraat Bankası konut satış ihalesi şartları nelerdir? Ziraat Bankası'ndan ev almak isteyenlere uygun fiyatlı konut imkanı!

Ülkemizin en köklü devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası ev sahibi olmak isteyenleri sevindirecek bir proje başlattı. Banka, artan konut fiyatlarına karşın ihale usulü ile konut satışı başlatarak herkesin ev sahibi olmasını planlıyor. Peki, Ziraat Bankası konut satış ihale şartları nelerdir? İşte detaylar...

13.04.2022-15:40 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-15:40) Ziraat Bankası konut satış ihalesi şartları nelerdir? Ziraat Bankası'ndan ev almak isteyenlere uygun fiyatlı konut imkanı!

Konut fiyatlarında yaşanan artış ev alma hayali kuranların hayallerini ertelerken Ziraat Bankası yeni bir proje başlatarak hayalleri gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Banka yeni projesiyle ihale usulüyle piyasa değerlerinin altında fiyatlarla ev satışı başlatıyor.

Ziraat Bankası'ndan konut satış ihalesi

Genel olarak bankalar tarafından konut kredilerinde satışı yapılan eve ipotek koyulur ve kredi borcu ödenmediğinde ev uygun fiyat ile satışa sunulur. Söz konusu yöntemi uygulayan bankalar arasında Ziraat Bankası da yer aldığından dolayı banka ihale yöntemiyle konut satışı yapıyor. Banka elindeki evleri üç sene içerisinde satmak zorunda olduğu için satışlar uygun fiyatlarla yapılıyor. Böylelikle ev sahibi olma hayali kuran fakat bütçe sıkıntısı çeken vatandaşlar da hayallerindeki eve kavuşmuş oluyor.

 

Ziraat Bankası 3 ilde konut satışı başlattı!

Banka, ihale usulüyle satışa sunduğu evlerin satışında, alıcılardan konut değerinin yüzde altısına denk gelecek teminat bedel ücreti talep ediyor. Sonrasında bankanın şubelerinde doldurulan Gayrimenkul Satış Şartnamesi imzalanarak belge müşterinin telefonuna şifre ile yollanıyor. Yollanan şifreyle müşteriler banka tarafından satılan evleri inceleyip teklif veriyorlar. Banka bu doğrultuda İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde 350 - 590 bin TL aralığında ev satışlarını başlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal