Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?

Yemeklerinizin yanına ya da beş çayına yapabileceğiniz zeytinyağlı havuç tarifi, lezzetiyle damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. Peki, zeytinyağlı havuç nasıl yapılır? Zeytinyağlı havuç için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

18.01.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-13:53)Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı son derece kolay ve pratik olan zeytinyağlı havuç için gerekli malzeme listesini ve hazırlanışını sizin için derledik. İşte detaylar…

MALZEMELER

  • 1 kilo havuç,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 2 adet soğan,
  • Yarım çay bardağı pirinç,
  • 1 adet kesmeşeker,
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • Yarım demet dereotu,

NASIL YAPILIR?

Havuçları iyice soyun ve verev doğrayın. Bir tencereye zeytinyağımı ekleyip piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanların rengi değişinceye kadar kavurun. Üzerine havucu ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Pirinç, şeker ve tuzu da üzerine ekleyin. Birkaç dakika daha bu şekilde kavurduktan sonra suyu ekleyin. Kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR