Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlıların Türk mutfağında büyük bir yeri vardır. Üstüne birde havuç ile lezzetlendirilince tadından yenmiyor. Sizler için zeytinyağlı havuç tarifini derledik, şimdiden afiyet olsun…

18.01.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-13:56)

Zeytinyağlıların Türk mutfağında büyük bir yeri vardır. Üstüne birde havuç ile lezzetlendirilince tadından yenmiyor. Sizler için zeytinyağlı havuç tarifini derledik, şimdiden afiyet olsun…

Malzemeler

-750 gr. havuç – 6 adet orta boy

-1/2 su bardağı zeytinyağı

-1/4 su bardağı pirinç

-1,5 su bardağı sıcak su

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-1 adet soğan

-2 diş sarımsak

-1 adet çubuk tarçın

-Tuz

-Üzeri için dereotu

Havuçlarını kabuklarını temizleyerek verev şekilde kesin. Soğanınızı ince yemeklik doğrayın.

Ardından tencerenizi ocağa alarak ısıtın. Tencereye zeytinyağını ekleyerek doğradığınız soğanları hafif soteleyin. Havuçlarınızı da içerisine ekleyerek 5 dakika kadar soteleyin.

Sarımsaklarınızı incecik dilimleyerek tencerenize ekleyin. Sonrasında yıkadığınız pirinci ve çubuk tarçını ekleyin. Su, tuz ve toz şekeri katarak tencerenin kapağını kapatın.

Malzemeleri kısık ateşte 20 dakika süresince pişirin ardından zeytinyağı ekleyerek karıştırın ve zeytinyağlıyı tencerede ılıtın. Ilınan zeytinyağlıyı servis edilecek olan tabağa alın ve üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edin. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal