Zeytinyağının cilde faydaları nelerdir? Zeytinyağı hangi cilt tiplerinde kullanılır?

Geleneksel şifa kaynaklarından olan zeytinyağının cilde faydaları nelerdir? Zeytinyağının faydalarını ve uzun süreli kullanımdaki katkılarını içeriğimizde derledik.

27.05.2022-10:22 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-10:22) Zeytinyağının cilde faydaları nelerdir? Zeytinyağı hangi cilt tiplerinde kullanılır?

Zeytinyağı, hem tüketildiğinde hem de cilde kullanıldığında tam bir şifa kaynağıdır. Şüphesiz, en fazla fayda sağladığı bölgeler ciltlerdir. Vücudumuzun işlevlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmesi için enerjiye ihtiyacı olur. Söz konusu enerjiyle çark dönmeye başlayıp vücudumuz canlılığını korumaya başlar. Enerji aynı zamanda hücrelerimizin de yenilenmesini sağlıyor.

Gündelik vitamin ve mineral ihtiyacını eksiksiz bir şekilde karşılayan zeytinyağı, vücudumuzun kendini yenileyebilmesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi de veriyor. Bu nedenle zeytinyağını doğrudan tüketmek de pek çok önemli faydayı sağlar.

Cildinizi nemlendirebileceğiniz pek çok farklı kimyasal ürün bulunuyor. Bunlar; bakım yağları, kremler ve pek çok daha fazla üründen geçiyor. Ancak bu tarz ürünlerin pek çoğu kimyasal olduğu için sağlıksız olmaktadır. Zeytinyağıysa tamamen doğadan gelmekte ve doğal bir cilt nemlendirme ürünü olarak öne çıkmaktadır. Bu nedenle cilt kremi türevi ürünleri kullanmak yerine zeytinyağı kullanmak mantıklı olur.

Zeytinyağı içeriğinde bol oranda E vitamini bulundurmaktadır. E vitamini de cildinizdeki kırışıklıkların ciddi oranda azalmasını sağlar. Uzun süre boyunca zeytinyağı tüketiyorsanız; kırışıklık ve sarkma gibi sorunların baş göstermesini bir hayli ertelemiş olacağınızın müjdesini de verebiliriz.

Zeytinyağının cilde faydaları nelerdir?

Zeytinyağı;

Güneşin neden olabileceği lekeleri yok eder,

Cildinizi yumuşatır,

Sivilce tedavisinde etkilidir,

Makyaj kalıntısını temizler,

Gözaltı şişliklerini giderir,

Gözenek tıkanma problemini yok eder,

Cildinizi nemlendirir,

Dudak kuruluğunuzu ortadan kaldırır,

Ayaklarınızı dinlendirip ter sorununu çözer,

Erken yaşlanmayı giderir,

Cilt kanserine neden olabilecek tüm ışınların etkilerini azaltır.

Zeytinyağının cilt için bu kadar faydalı olmasının temel nedeni içeriğindeki polifenol ve antioksidan değeridir. Doğal ve kaliteli zeytinyağını cilde uygulayarak bu ve bunun gibi sayamayacağımız pek çok cilt sorununu giderebilirsiniz.

Hangi zeytinyağları cilde uygulanır?

Zeytinyağını cildinize uyguladığınızda maksimum verim almak istiyorsanız, doğru ürün tercihinde bulunmanız son derece önemlidir. Bunun için kesinlikle doğal sızım erken hasat soğuk sıkım zeytinyağlarını tercih edin. Soğuk sıkım yönteminde, zeytinin hamur haline getirilmesi süreci en çok 26 derece sıcaklıkla gerçekleştiğinde içeriğindeki polifenol ve antioksidanlar aynı değerde bulunmaya devam eder.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal