Kükürt sabunu neye iyi gelir? Kükürt sabunu ne işe yarar?

Dedelerimizin ve nenelerimizin belki her sabah belki her banyoda yanlarından ayırmadığı bir üründür kükürt sabunu. Peki kükürt sabunu niçin bu kadar çok kullanılır? İşte kükürt sabununun faydaları.

27.05.2022-01:08 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-14:35) Kükürt sabunu neye iyi gelir? Kükürt sabunu ne işe yarar?

Toprağın verimini artıran kuraklıktan soğuğa hatta kışın donmaya karşı toprağın direncini artırarak işlenmesini kolaylaştıran kükürt sadece tarım alanının gözdesi değil aynı zamanda cildin ve insan sağlığının da gözdesi.

Kükürt sabunu neye iyi gelir?

Vücudumuzu güçlendiren, vücudumuzdaki toksiklerin atılımını hızlandıran kükürt oksijen dengemizi de sağlar. Safra dostu kükürt saç gelişimi ve saçın dökülme karşıtıdır. Şifa deposu kükürt aynı zamanda cildimizi temizlemek için birebir bir üründür. Cilt bozukluklarınızı tedavi edip, cildinizi derinlemesine temizlemenize yardımcı olan kükürt sabunu, içerik olarak kullandığımız şampuanlar krem ve losyonlarda da bulunmaktadır. Sabunun içerisinde yaklaşık %10 kükürt içeriği bulunur. Cildi kurutma özelliği sebebiyle özellikle yağlı ve karma cilt yapısına sahip kişiler tarafından kullanılır. Kükürt sabunun bir diğer özelliği ise antiseptik ve antibakteriyel olmasıdır. Önemli bir cilt problemi olan tıkalı gözenekleri açar. Sivilce için geliştirilen çoğu cilt bakım ürününün içeriğinde kükürte yer verilir. Kükürt sabununun seboreik dermatit’den gül hastalığına, uyuz tedavisinden saçkırana pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığı bilinir. Fakat kükürt sabunu yalnızca aktif cilt rahatsızlıklarında değil geçmişte cildimizde oluşan ve daha sonrasında izi kalan yaraların da belirginliğini azaltmada oldukça etkilidir. Kükürt sabununun düzenli kullanımında ölü derilerden arınmak da mümkündür.

Kükürt sabununun faydaları

Kükürt sabunu nasıl kullanılır?

Her cilt ürünü gibi kükürt sabunu da cilde alışkanlık kazandırmak açısından kademeli olarak kullanılmalıdır. Günde bir kez uygulayarak başlanan cilt bakım sürecine günde 2 veya 3 defa uygulayarak devam edilebilir. Ürünün etki etme oranı kişiden kişiye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yağlı, karma, akneli bir cilde sahip kişilerde kusursuz sonuçlar veren kükürt sabunu kuru ve normal ciltli kişilerde tahriş yapabilir. Bunun nedeni kükürt sabununun sahip olduğu cildi kurutma özelliğidir.

Yağlı ve karma ciltler yağ oranı açısından sabun sayesinde dengeli bir cilt katmanına sahip olurken, kuru ve normal ciltler sağlıklı yağ oranını fazla kuruluk sebebiyle kaybedebilir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal