Zeytinyağı ile limon sağlık vadediyor: Bu tarifle bağışıklık sisteminizi demir gibi yapabilirsiniz

Sindirimi düzenleyen ve zayıflamaya yarayan zeytinyağı ile hastalıkların düşmanı limonu karışımı, bağışıklık sisteminin demir gibi olmasını sağlıyor. İşte zeytinyağı ve limonla yapılan tarif...

03.12.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-17:12) Zeytinyağı ile limon sağlık vadediyor: Bu tarifle bağışıklık sisteminizi demir gibi yapabilirsiniz

Doğadaki en mucizevi ürünlerden birisi olan zeytinden üretilen yağ, insan sağlığı için şifacı seviyesinde bir görev görüyor. Cilt temizliğinden, sindirimi kolaylaştırmasına, kabızlık sorunundan zayıflamaya kadar pek çok konuda faydalı olan zeytinyağıyla, pek çok hastalığa iyi gelen limonun karışımı bağışıklık sisteminin demir gibi olmasını sağlıyor.

Zeytinyağı faydaları nelerdir?

Kabızlık sorunu yaşayanlar, bir yemek kaşığı zeytinyağını içerse bu sorunu dakikalar içerisinde halledebilir. Ancak zeytinyağının doğal olması gerekiyor. Ayrıca zeytinyağı içerisinde kalsiyum barındırır ve kalsiyum kemeklerin gelişimi için oldukça önemlidir.

Tüm bunların yanında ise cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir. Cildi güzelleştirir ve pürüzsüz bir hale gelmesine olanak sağlar. Cildin kimyasal ürünlerden korunması ile ilgili güçlü bir etki sunar.

Zeytinyağı ve Limon Faydaları Nelerdir

Limon faydaları nelerdir?

Limon yüksek tansiyona iyi gelebilmektedir. Orta yaş grubu kadınlar ile yapılan bir çalışmada, gün içerisinde daha çok limon veya limon suyu tüketen kadınlarda sistolik kan basıncının daha düşük olduğu ortaya konulmuştur. Esansiyel limon yağı kokusunun gebe kadınlarda sabah bulantılarını azaltmada etkili olabileceği yapılan çalışmalarda görülmüştür. 

Bir orta boy limon (58 gram), 44.5 mg C vitamini içermektedir. C vitamininden yüksek bir meyve olması sayesinde bağışıklığı güçlendirme üzerinde oldukça etkilidir.

İyi bir C vitamini kaynağı olması bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra romatizma, artrit, gut, hiperkolesterolemi, aterosklerozis ve yüksek ürik asit seviyesi üzerinde olumlu etkiler sağlamaktadır. İçerdiği C vitamini miktarı yetişkin bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının yarısından fazlasını karşılamaktadır.

Zeytinyağı ve Limon Faydaları Nelerdir-1

Zeytinağı ve limon karışımı faydaları

Zeytinyağındaki vitamin ve minerallerle limonun içindeki C vitamininin birleşimi daha sağlıklı bir vücut ve cilt için değerli ve önemli diyebiliriz.

Zeytinyağı ve limon karışımı karaciğeri rahatlatırken, gözaltı torbalarından ise kurtaracak. Karaciğer ve derideki toksinleri atmaya yardımcı olacak.

Safra kesesi ve böbrek taşı gibi sorunlarla mücadele edenler, zeytinyağı ile limon kürü sayesinde bu dertlerinden kurtuluyor. Bu karışım bu sorunları ortadan kaldırıp, böbreklerin sağlıklı olmasına katkı sağlıyor.

Zeytinyağı ve limon karışımı "Alzheimer" hastalığından ve ruhsal çöküntüden korunmanıza destek verir. Çünkü depresyon riskini azlatırken, hafızayı ise güçlendirdiği ortaya çıkmıştır.

Hazırlanışı

Malzemeler

Yarıya bölünmüş limon

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağına birkaç damla limon suyu sıkıp, günün herhangi bir saatinde günde sadece 1 kaşık tüketmeniz yeterlidir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal