Zenginlik duası nedir, hangi sure zengin eder? Zengin olmak için okunacak dua ve sureler

Herkes bu hayatı zengin ve rahat yaşamayı ister. Bunun için de Allah'a sığınarak ondan yardım dilerler. Allah'tan yardım isterken edilmesi gereken önemli zenginlik duaları da vardır. Peki, zengin olmak için hangi dua okunmalı? Hangi sure zenginlik getirir? İşte zenginlik için okunacak dua ve sureler...

16.06.2022-17:09 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-17:09) Zenginlik duası nedir, hangi sure zengin eder? Zengin olmak için okunacak dua ve sureler

Allah'tan helal zenginlik, bolluk ve bereket isteyen kullar semaya yönelerek dua ederler. Ancak bu duaları ederken okunması gereken bazı zenginlik sureleri ve duaları vardır. Peki, zengin olmak için okunacak dua nedir? Zenginliği getiren dua ve sureler nelerdir? İşte detaylar...

Zengin olmak için okunacak dua

İmam-ı Gazali hazretlerinin zengin olmak için okunmasını önerdiği dua şudur:

"Allahümme ya Ganiyyü ya Hamidü ya Mübdiü ya Müidü, ya Rahimü ya Vedud. Eğnini bi helalike an haramike ve bi fadlike Ammen sivake."

Meali: "Ey Gani, Ey Hamid,Ey Mübdiü,Ey Müidü, Ey Rahimü Ey Vedud olan Allahım beni helal kıldıklarınla nimet ver. Bana haram kıldıklarını benden uzaklaştır. Bana fazlu kereminden ver beni başkasına muhtaç etme."

 zengin olmak için okunacak dua

Para kazanmak için okunacak dua

Zenginlik isteyen kişiler dualarını 1,3 ya da 7 defa okumalı. Dualardan sonra sadaka bağışlanmasının duanın kabulünde bir vesile olarak görülür. Duaya başlamadan önce "estağfirullah" deyip tövbe edilmesi ve ardından Peygamber Efendimiz'e (S.A.V) salavat getirilmesi çok önemlidir.

Allah'ın 99 ismindin "Ya Ganiyyü" esması da zengin olmak için bol bol okunmalıdır.

 zenginlik duası Zenginlik getiren sure hangisidir?

Al-i İmran Suresi 26-27 ayetler zengin olmak ve bol rızık için okunması gereken ayetlerdir:

Bismillahirrahmanirrahim

Kulillahümme malikül mülki tütil mülke men teşau ve tenziül mülke mimmen teşau ve tüizzü men teşau ve tüzillü men teşau biyedikel hayr inneke ala külli şeyin kadir. Tülicülleyle finnehari ve tuhlicunnehara filleyli ve tuhricul hayye minel meyyiti ve tuhricul meyyiti minel hayy ve terzuku men teşau bi gayri hisab.

Paranın bereketli olması için ayetin dört defa okunması gerekiyor. Borcu olan ve ödeme kolaylığı isteyenleri ise 41 kere okuması uygun görülmüştür.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal