Zelenski’den dikkat çeken açıklama: Avrupa’daki normal yaşamı sonlandırmak istiyor

Ukrayna lider Vladimir Zelenski’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya’nın Avrupa’daki normal yaşamı sonlandırma amacı taşıdığını iddia eden Zelenski, ‘’Bütün Avrupa'yı, her devleti zayıflatmak ve sindirmek istiyor." dedi. Konu hakkında detaylar haberimizde...

04.09.2022-13:05 - (Son Güncelleme: 04.09.2022-15:50) Zelenski’den dikkat çeken açıklama: Avrupa’daki normal yaşamı sonlandırmak istiyor

Rusya’nın saldırısı altında bulunan Ukrayna’da Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’den Kuzey Akım 1 gaz tedarikinin durdurulması konusunda önemli bir açıklama geldi. Gazprom'un tedariki durdurma kararını değerlendirdiği konuşmasında, Rusya'nın bu kış her Avrupalının normal yaşantısını yok etmeye çalışacağını iddia eden Zelenski, ‘’Bütün Avrupa'yı, her devleti zayıflatmak ve sindirmek istiyor." dedi.

Avrupa’daki normal yaşamı sonlandırmak istiyor

Rusya’nın Kuzey Akım 1 boru hattından gelen doğalgaz akışını ‘’sızıntı’’ bahanesiyle durdurmasının gerçek dışı olduğunu ifade eden Zelenski, "Bu günlerde Rusya, Avrupa üzerindeki enerji baskısını daha da artırmaya çalışıyor. Kuzey Akım boru hattından gaz pompalaması tamamen durdu. Bunu neden yapıyorlar? Rusya, her Avrupalının normal yaşamını yok etmek istiyor. Bütün Avrupa'yı, her devleti zayıflatmak ve sindirmek istiyor. Rusya bunu konvansiyonel silahların gücüyle yapamadığı durumlarda, enerji silahlarının gücüyle yapıyor. Füzelerle saldıramadığı yere, yoksulluk ve siyasi kaosla saldırmaya çalışıyor. Bu kış Rusya, tüm Avrupa'ya karşı bir enerji saldırısına hazırlanıyor" dedi.

Zelenksi gaz akışı

Rusya neden gazı kapattı?

Rusya enerji devi Gazprom, 3 gündür bakımda olan Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattındaki teknik arıza sebebiyle Avrupa'ya gaz akışını süresiz olarak durdurduğunu açıklamıştı. Gazprom, G7 Finans Bakanları Toplantısı'nda, Rusya'nın fon akışını engellemek için Rus petrolüne fiyat sınırı koyma kararı alınmasının ardından vanaları kapatmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal