Zekeriya Öz’e 145 Ülkede Geçerli 'İlticacı Pasaportu'

Almanya aracılığıyla FETÖ kaçağı eski savcı Zekeriya Öz'e 145 ülkeye giriş yapma imkanı sunan özel 'ilticacı pasaportu' verildiği öne sürüldü.

10.02.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-12:07) Zekeriya Öz’e 145 Ülkede Geçerli 'İlticacı Pasaportu'

Türkiye'den firar eden FETÖ'cülerin Almanya'da 'koruma altına alındığına' ilişkin iddialara bir yenisi daha geldi.

FETÖ kaçağı eski savcı Zekeriya Öz'e 145 ülkede geçerliliği olan 'ilticacı pasaportu' verildiği ifade edildi. 

Zekeriya Öz'ün, bir müddet önce Almanya'dan Dubai'ye gidip geri döndüğü, sonrasında da Speyer yerine kumarhanesi ile bilinen başka Alman şehrine yerleştiği bilgileri aktarılıyor. 

Zekeriya Öz'ü gördüğünü söyleyen kişiler, “Sürekli tip değiştiriyor ve hep bir kaç kişiyle beraber dolaşıyorlar” diye konuşuyor. 

Son olarak Mannheim meydanında gözü morartılan ve Lale Restoran'a giden Zekeriya Öz'ün o günden bu yana sık sık yer değiştirdiği konuşuluyordu.

Öz'e de, Almanya aracılığıyla iltica hakkı sunulan şahıslara verilen 'ilticacı pasaportu-Konventionspass' verildiği ifade ediliyor.

Almanya'nın, Cenevre Sözleşmesi'nin 28. maddesi gereğince hazırladığı pasaport, 145 ülkede geçerli. Fakat bu pasaport Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Dubai'de kullanılamıyor. Öz'ün bu ülkelere on senelik lan Türk pasaportu ile gidip geldiği veya özel vize aldığı düşünülüyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal