Zehra Bayır'ın babası konuştu! Kızının ölümüyle ilgili yeni gelişmeleri açıkladı

24 Temmuz'da çalıştığı yerin havuzunda ölü olarak bulunan ve Türkiye'nin günlerdir konuşmaya devam ettiği Zehra Bayır'ın babası açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda, "Zehra benim telefonda bir şeyler var, bakıver' demiş. Bir şey konuşmuşlar, sonra da gitmişler." dedi.

01.08.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-10:04) Zehra Bayır'ın babası konuştu! Kızının ölümüyle ilgili yeni gelişmeleri açıkladı

Madde bağımlısı olan 16 yaşındaki kardeşi M.B.'nin tedavi masraflarını ödeyebilmesi için geçtiğimiz aylarda Konya'dan, Muğla'nın Milas ilçesine giderek bir eğlence mekanında şarkıcılık yapmaya başlamıştı. İddialara göre 24 Temmuz'da başına aldığı sert bir darbeyle öldürülüp, bedeni ise çalıştığı yerdeki havuza atılmıştı. Bayır, 26 Temmuz'da memleketi olan Konya'da toprağa verilirken, cinayet ile ilgili 7 şüpheli gözaltına alınırken bunlardan 3'ü tutuklandı.

Kardeşi için çalışmaya başlamıştı

Kızı ile en son nisan ayında görüşen ve 4 çocuk babası olan Oğuzhan Bayır (47) olayla ilgili açıklamalarda bulundu. 4 yıl önce eşi ile boşanan ve kızlarının velayeti eski eşinde olduğunu ifade eden baba, 'Zehra, daha önce Konya'da bir simitçide çalışıyordu, ayrılıp Muğla'ya gitmiş. Muğla'ya gittiğini de bu olay olduğunda duydum. Kardeşi biraz rahatsızdı. Kardeşinin tedavi masraflarını karşılamak için 3 ay önce gitmiş. Şeker hastası olduğum için, üzülürüm diye bana haber vermemiş. Para kazanıp kardeşini kurtarmak istemiş. Anne-babama, kardeşime bir faydam olur diye düşünmüş. O kadar güzel kalpliydi ki neler düşünmüş yavrum.' dedi.

Balta veya satırla öldürülmüş!

Balta veya satırla öldürüldü!

Sert bir cisim ile kızının öldürüldüğünü ifade eden ve ölmeden önce kemikleri kırılana kadar dövüldüğünü söyleyen baba, 'Balta ya da satırla vurmuşlar. Yalnız vurmadan önce çocuğu çok dövmüşler. Kemiklerinde kırıklar varmış. Öldürüp göle atmışlar. Benim Zehra'm artık geri gelmeyecek. Hem çalıştırıp hem de parasının üzerine kondular buda yetmezmiş gibi bir de canını aldılar.' ifade etti.

Zehra'nın telefonunda önemli şeyler olabilir

Yaptığı açıklamalarına devam eden baba. 'Zehra'm, 18 yaşında genç bir kızdı. Kimseye bir zararı yoktu. Zehra ne yaptı size? Namusunuza mı göz dikti, bir şey mi söyledi? O da bir insan. Burada hayvanlara kıyamıyoruz. Bir insanın canı, bu kadar ucuz değil. En ağır cezayı almalarını istiyorum. Çocuklarımı çobanlık yaparak büyüttüm. Yemedim yedirdim, içmedim içirdim. Artık Zehra'lar öldürülmesin, kadınlar öldürülmesin" diye konuştu. Kızının nişanlanıp, ayrıldığını daha sonra yeniden nişanlısı ile barıştığını aktaran Bayır, "Olay günü de 'Valizlerimi topladım. Bugün akşam biniyorum' demiş. Sonra onlardan alacağını mı istedi? Ne istedi? Cumartesi günü gece 03.00'de Zehra'yı arkadaşları ile birlikte eve getirmişler. Tekrar Zehra'yı bu öldüren kişi, 'Zehra benim telefonda bir şeyler var, bakıver' demiş. Bir şey konuşmuşlar, sonra da gitmişler. Zehra'nın telefonu zaten kapanmış o anda. Sonra da yanında çalışanlar, bir daha Zehra'dan haber alamamışlar.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal