Zatürrenin izlerini kolayca siliyor: Akciğer hastalıklarının en büyük düşmanı

Koronavirüs sonrası ortaya çıkan bazı hastalıklar akciğerleri özellikle hedef alıyor. Ciddi solunum sorunlarına yol açan zatürre gibi hastalıkların izinin silinmesinin en kolay yolu turptur. Biriken enfeksiyonlu balgamı söküp atan turpun pek çok faydası bulunuyor. İşte turpun faydaları...

04.02.2023-09:54 - (Son Güncelleme: 18.08.2023-17:53) Zatürrenin izlerini kolayca siliyor: Akciğer hastalıklarının en büyük düşmanı

Sağlıklı bir hayat için akciğerlerin sağlıklı olması çok önemlidir. Zatürre gibi akciğer hastalıkları zamanla vücudu iflas ettirecek düzeye kadar gelebiliyor. Bu tür hastalıkları önlemek için doğada önemli ürünler bulunuyor. Bu ürünlerden birisi olan turp, biriken enfeksiyonlu balgamı söküp atarken, akciğerlerin daha sağlıklı çalışmasını da sağlıyor. 

Akciğer hastalıklarının en büyük düşmanı

Turp akciğerlerin işlevselliğini artırarak solunumu güçlendirir. Bu sayede diğer sistemlerde daha sağlıklı işler. Yapılan araştırmalara göre turp en iyi enfeksiyon önleyici besindir.

Turp Faydaları

Turp faydaları nelerdir?

Alternatif tıpta turp bronşit, öksürük ve astım gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. C vitamini bakımından zengin olan turp akciğerlere yerleşen ve solunum kapakcıklarında hasara neden olan virüsleri öldürür. Adeta akciğerlerin daha güçlü ve sağlıklı çalışmasını sağlar.

Solunumdaki en büyük hasarlardan biri de akciğerlerin işlevsizliğine bağlı boğaz ve boğaz altı borularda biriken balgamdır. Mukoz yapısını bozan balgam solunumu engeller. Öksürüğe neden olur. Ayrıca enfeksiyonu artırır. Ancak turp bu durumları da önler. Balgam yapısını yumuşatır ve atılmasını sağlar.

Turp Faydaları-1

Vücutta ödem ve iltihap birikiminin önüne geçen turp tek seferde idrar yoluyla tüm iltihaplı yapıyı vücuttan atabilir. Tam bir B vitamin kompleksi olan turp hücre dokularını yenileyerek hasar almalarının önüne geçer. Zatürre ya da astıma bağlı solunumda tümör oluşumunu engeller.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal