Zam haberi vatandaşı çileden çıkardı! Yüzde 15 oranında zam yapıldı! Fiyatlar ateş pahası oldu

Üst üste gelen zamlardan sonra İzmir’den gelen zam haberi vatandaşı çileden çıkarttı. Su fiyatlarına yüzde 15 oranında zam yapıldı. Fiyatlar ateş pahası oldu. Detaylar haberimizde...

12.05.2022-22:33 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-22:33) Zam haberi vatandaşı çileden çıkardı! Yüzde 15 oranında zam yapıldı! Fiyatlar ateş pahası oldu

Ülke genelinde pek çok kaleme yapılan zamlar sebebiyle vatandaşların ekonomik durumu oldukça kötüleşti. Fakat zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. İzmir’de su fiyatlarına yüzde 15 daha zam yapıldı.

İzmir’de suya yüzde 15 zam geldi

İZSU suya zam

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İZSU) yaptığı açıklamaya göre Mayıs ayı olağan meclis oturumunda Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 15 oranında zam yapılması kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İZSU’nun olağan meclis oturumu Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Oturum İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşirken İzmir’de su fiyatlarına Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 15 zam yapıldı.

İZSU daha önce Mart 2022 ayında su fiyatlarına yüzde 30 oranında zam yapmıştı. Yapılan yeni yüzde 15’lik zammın ise Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) göre belirlendiği kaydedildi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal