Zam beklenmedik anda geldi! %92 zamla binlerce çalışana ASGARİ ÜCRET 33 Bin TL oldu

Beklenmedik zam haberi akşam saatlerinde geldi! %94 zamla asgari ücret resmen 33.000 TL’ye çıktı. Binlerce vatandaş kısa sürede zamlı maaşlarını alacak.

16.03.2024-12:11 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-12:25) Zam beklenmedik anda geldi! %92 zamla binlerce çalışana ASGARİ ÜCRET 33 Bin TL oldu

Yeni yılda zam görüşmelerine hız kesmeden devam edilirken; Asgari Ücret, emekli ve memur maaşları zamlarından sonra belediyeler ve özel sektörlerde de zam görüşmelerine başladı. Özellikle Mart ayının başı itibariyle belediyelerin ve özel sektörlerin banka ve sendikalarla görüşmeleri hız kazandı.

2024 yılı için belediye zamları detaylı şekilde görüşülmeye devam edilirken, anlaşma sağlandığı takdirde toplu iş görüşmeleri sonuçları da resmi sayfalardan ve sosyal medyalar üzerinden duyurulmaya devam ediliyor. Mart ayı adeta belediye işçilerinin ve kadrolu personellerin zam ayı oldu. Birçok belediyeden peş peşe zam açıklamaları geliyor. Yeni bir zam açıklaması ise %94 oranıyla Şişli Belediyesi tarafından verildi. Şişli Belediyesi asgari ücreti solladı geçti. 33.000 TL en düşük maaşla personellerin çalıştıracağını paylaştı.

 Şişli Belediyesi maaşlara %94 zam 

Şişli Belediyesinden 33.000 TL maaş ödemesi yapılacağı duyuruldu

Belediyeler toplu iş sözleşmesi kapsamında sendikalar ve bankalarla görüşmelere devam ediyor. görüşmeleri tamamlayan hem resmi sayfalarında hem de sosyal medya hesapları üzerinde yapmış olduğu anlaşmaları detaylı şekilde paylaşıyor. Bu defa yeni haber Şişli Belediyesi ve genel iş sendikası arasında düzenlenen görüşmeden geldi. Toplu iş sözleşmelerini başarıyla tamamlandığını dile getirildi. 1 Mart 2024 itibariyle başlatılan toplu iş sözleşmesi, Şişli Belediyesi'nde çalışan personeller için 28 Şubat 2026 tarihine kadar geçerli sayılacak. Belediye %92 zam oranıyla en düşük işçi maaşının 33.000 TL’ye kadar yükseldiğini duyururken; zammın yanı sıra ek gelirlerle beraber en düşük ücret alacak kişinin aylık gelirini 46.000 TL’nin üstünde olacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal