CUMHURBAŞKANI DUYURDU: 15 gün sonra emeklikler bayram edecek! Hesaplarına 6 Bin TL yatırılacak

Emekli vatandaşlara son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı tarafından duyuruldu. Toplamda 6.000 TL ikramiye hesaplarına tıkır tıkır yatacak. Ödemenin detayları tek tek belli oldu.

16.03.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-11:44) CUMHURBAŞKANI DUYURDU: 15 gün sonra emeklikler bayram edecek! Hesaplarına 6 Bin TL yatırılacak

Emekli olan ve emekli maaş alan vatandaşlara müjdeli haber Cumhurbaşkanı tarafından duyuruldu. Bayram ikramiyelerine yönelik konuşmalar kısa bir süre önce konuşulmaya başlanmıştı. Bu yıl içerisinde emekli bayram ikramiyelerin yönelik yeni açıklamalar gelerek; tek bir bayram ikramiyesinde 3.000 TL değerinde nakit ödeme sağlanacağı açıklanmıştı. Bu yıl içerisinde emekliler peş peşe Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere 6.000 TL tutarındaki ödemeyi alacaklar. Sadece eski emeklilere değil yeni emekli olacak vatandaşlar da bu fırsattan yararlanabilecek. Tabii ki de belirli koşulları sağlamaları doğrultusunda! işte emekli Ramazan ve kurban bayram ikramiyesinin detayları…. 

%49,25 zamma ek 6.000 TL bayram ikramiyesi ödenecek

Asgari ücret zammın ardından emekli vatandaşlara da zam müjdesi verilmişti. Ocak ayı itibariyle %49,25 zam ile ilk zamlı maaşını alan vatandaşlar, ardından bayram ikramiyelerini detaylı şekilde araştırmaya başladı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri de 3.000 TL tutarına yükseltilmişti. Emekli vatandaşlar Nisan ve Haziran aylarında olmak üzere toplamda 6.000 TL bayram promosyonlarını kapacaklar. 15 gün içerisinde dolacak başvuru süreci için şimdiden nefesler tutuldu. İşlemlerin bitmesiyle beraber ilk etapta Ramazan Bayramı ikramiyesi, Haziran ayında ise Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara yatırılacak.

Emeklilerin hesabına 6 Bin TL yatacak

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi başvuru süreci

Son dakika açıklamasıyla beraber emekli bayram promosyonu almak isteyen emekli vatandaşların 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik için başvuruda bulunmuş olmaları gerekiyor. EYT’li vatandaşlar ve sigortalılar işlemlerini tamamlaması halinde 3.000 TL tutarındaki Ramazan ikramiyesinden faydalanmaya hak kazanacaklar. Şubat ayında başvurusunu gerçekleştirmiş ve tamamlamış olan EYT’li vatandaşların ilk aylıkları 1 Mart 2024 tarihinde yatacağı belli olmuşken, Mart ayı içerisinde başvurularını tamamlanmış vatandaşlar ise 1 Nisan tarihinde maaşlarını alıp Ramazan Bayramı’nda ise 3.000 TL ek promosyonunu kazanacaklar. 

Başvuruların E – Devlet üzerinden kolaylıkla yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2024 tarihine kadar yapılan başvurularda emeklilere Ramazan promosyonundan da faydalanabileceğini dile getirdi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal