Zafer Algöz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Zafer Algöz’ün annesi neden öldü? Zafer Algöz hayatı ve biyografisi

Usta oyuncu Zafer Algöz, annesi Güner Algöz’ün hayatını kaybettiğini açıkladı. Üzücü haber sonrasında Zafer Algöz ve annesi hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki Zafer Algöz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Zafer Algöz’ün annesi neden öldü? İşte Zafer Algöz hayatı ve biyografisi…

09.03.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-11:44)

Cem Yılmaz, Ozan Güven ve merhum Özkan Uğur ile beraber AROG, Yahşi Batı, Pek Yakında ve son olarak Erşan Kuneri gibi başarılı yapımlarla beğeni kazanan usta oyuncu Zafer Algöz’ün annesi Güner Algöz hayatını kaybetti. Zafer Algöz, annesinin ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Peki Zafer Algöz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Zafer Algöz’ün annesi neden öldü? 

Zafer Algöz’ün annesi neden öldü?

Zafer Algöz, "Ailemizin ulu çınarı, sevgili Annemiz Güner Algöz'ü kaybettik. Acımız büyük, tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Cenazesi 9 Mart Cumartesi günü Burhaniye Koca Camii'nden ikindi namazına müteakiben, Geriş Kabristanı'na defnedilecektir" sözleriyle annesinin acı haberini paylaştı.

Güner Algöz’ün neden hayatını kaybettiği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Zafer Algöz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Zafer Algöz’ün annesi neden öldü? Zafer Algöz hayatı ve biyografisi

Zafer Algöz kimdir?

Zafer Algöz, 30 Ağustos 1961 tarihinde Kars'ta doğan bir Türk oyuncusudur. Sanat kariyerine Bursa Devlet Tiyatrosu'nda açılan "Gençlik Kursları" ile başlamış ve ardından 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne katılarak eğitimini tamamlamıştır. 1985 yılında mezun olan Algöz, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuk hayatına atılmıştır.

İstanbul Devlet Tiyatroları'na 1989 yılında tayin olan sanatçı, birçok tiyatro oyununda sahne almış ve aynı zamanda dizi ve sinema filmlerinde de kendini göstermiştir. Halen İstanbul Devlet Tiyatroları bünyesinde aktif olarak oyunculuk kariyerine devam etmektedir. Algöz aynı zamanda League of Legends adlı oyunun Türkiye sunucusu için özel olarak tasarlanan Gangplank karakterinin Barbaros adlı kostümünü seslendirmiştir.

2019 yılından itibaren Can Yılmaz ile birlikte YouTube kanalında içerik üreten Zafer Algöz, "Burda Olan Burda Kalır" oyunuyla sahne sanatlarına da katkı sağlamaktadır. Algöz'ün oyunculuk kariyeri arasında "Üç Kuruş" dizisi de bulunmaktadır.

Son olarak, Zafer Algöz, Erşan Kuneri dizisinin kadrosunda da yer alıyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal