Mukabele ne zaman başlıyor 2024? Diyanet TV Ramazan mukabele saatleri

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala Diyanet TV ekranlarında yayınlanacak olan mukabele tarihi ve saatleri Müslümanların gündemini meşgul ediyor. Kur’an’ı hatim etmeyi düşünenlerin takip edeceği mukabele tarihleri arama motorlarında sorgulanıyor. Peki Mukabele ne zaman başlıyor 2024? İşte Diyanet TV Ramazan mukabele saatleri…

09.03.2024-11:26 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-11:26)

İslam alemi heyecanla Ramazan ayının başlamasını bekliyor. Müslümanlar Ramazan Ayı boyunca yapılacak olan mukabele saatlerini öğrenmek için gözlerini Diyanet’ten yapılacak açıklamaya çevirdi. Diyanet TV Ramazan mukabele saatleri arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Mukabele ne zaman başlıyor 2024?

Mukabele ne zaman başlıyor 2024?

Ramazan ayı mukabele saatleri, İslam aleminin büyük bir sabırsızlıkla beklediği bir gelenektir. Bu yıl, on bir ayın sultanı Ramazan, 11 Mart tarihinde başlayacak ve mukabele geleneği de bu kutsal ayın manevi atmosferini daha da güçlendirecek. Diyanet TV'de mukabele her gün sabah saat 07:00’de ve öğleden sonra saat 15:00'te izleyicilerle buluşacak. Ayrıca, TRT 1 ve Haber 7 gibi önemli televizyon kanallarında da mukabele yayınlarının gerçekleştirileceği beklenmektedir. Bu anlamlı yayınlar, Müslüman topluluklar için manevi bir birliktelik ve ibadet fırsatı sunacaktır.

Mukabele ne zaman başlıyor 2024? Diyanet TV Ramazan mukabele saatleri

Mukabele nedir?

Mukabele, bireyin Kur'an'ı yüksek sesle okuduğu ve topluluğunun da sessizce takip ettiği bir uygulamadır. Bu gelenek, karşılıklı Kur'an okuma ve dinleme pratiğini içerir. Hz. Peygamber'in son Ramazan'ında okuduğu sıralamaya dayanarak, Kur'an vefatından sonra Hz. Ebubekir döneminde mushaflaştırıldı ve Hz. Osman döneminde teksir edilerek büyük şehirlere gönderildi. Kitap, 600'den fazla sayfadan oluşan bir düzenleme sahiptir ve takriben 20 sayfadan oluşan 30 cüz olarak bölünmüştür. Özellikle Ramazan aylarında her gün bir cüz okuma geleneği, bayrama kadar tüm Kur'an'ı tamamlama hedefiyle mukabele geleneğini doğurmuştur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal