Yüzmenin sağlığa faydaları nedir, nelere iyi gelir? Yüzmenin sağlığa iyi gelen 8 faydası

Yaz sıcaklarından bunalınca hepimiz kendimizi denize ve havuza atarız. Çoğunlukla serinlemek için tercih ettiğimiz yüzmenin sağlığımıza faydaları saymakla bitmiyor. Peki, yüzmenin sağlık üzerindeki faydası nedir, nelere iyi geliyor? İşte yüzmenin sağlığımız üzerindeki faydaları...

22.06.2022-00:35 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-00:35) Yüzmenin sağlığa faydaları nedir, nelere iyi gelir? Yüzmenin sağlığa iyi gelen 8 faydası

Spor yapmanın insan vücudundaki etkisi herkes tarafından bilinmektedir. Ancak öyle bir spor dalı var ki faydaları saymakla bitmiyor. Bu spor dalı tabi ki de yüzme. Peki, yüzmenin sağlık üzerindeki etkileri nelerdir? İşte, yüzmenin insan sağlığına faydaları...

Kilo verdirir

Yüzme, kalori yakmanın en kolay yollarındandır. Saatte 400-900 kalori yakmanızı sağlayan bir spordur.

Kemiklerin güçlenmesini sağlar

Kemik sağlığının korunmasında en etkili spor yüzmedir. Kemik kütlesi yaşlandıkça azalışa geçer. Yüzme; yaşlanma, sağlıksız beslenme gibi etkenlerden kaynaklanan kemik kaybının önüne geçer. Eklem ağrısı ya da artriti rahatsızlıklarının tedavisinde de etkilidir.

 yüzmenin sağlık üzerindeki etkileri

Kalp dostudur

Bilimsel çalışmalar, yüzmenin kalp sağlığını iyileştirdiğini ve kardiyovasküler rahatsızlıklardan koruduğunu ortaya koymuştur.

Eklem ağrılarını engeller

Esneklik arttıkça, vücut ağrıları da azalır. Günlük yüzmek bütün vücudun estekliğini artırarak eklem ağrılarını azaltır.

Trigliserid seviyesini düşürüyor

Trigliserit, kanda olan yağ türüdür. Trigliseridlerin yüksek olması kalp hastalığı ile erken ölüm riskini artırır. Yapılan araştırmalar, üç hafta süresince günlük bir saat yüzmenin trigliserit seviyesini düşürdüğünü kanıtlamıştır.

Astımı savar

Yüzme, astım ataklarını azaltan bir spordur.

 yüzmenin sağlığa faydaları

Ruh sağlığını dengeler

Stres atmak ve dinlenmek isteyenler için en ideal spor yüzmektir.

Uykusuzluğu önlüyor

Düzenli olarak yüzmek uyku kalitenizi artırır. Yüzerken vücut çalıştığı ve kişiler yorulduğu için daha kaliteli uyku uyunur.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal