Yüzlerce Göçmen ABD Sınırına Giden Göçmen Kervanını Bıraktı

Meksika İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Orta Amerika Meksika toprakları üzerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket eden göçmenlerin sayısı şu anda yaklaşık 3.630 kişiye indi.

25.10.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-09:37) Yüzlerce Göçmen ABD Sınırına Giden Göçmen Kervanını Bıraktı

Meksika İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Orta Amerika Meksika toprakları üzerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket eden göçmenlerin sayısı şu anda yaklaşık 3.630 kişiye indi. İki bakanlığın önceki tahminlerine göre, kervan yaklaşık 4,500 kişiden oluşurken, Birleşmiş Milletler kervanı oluşturan insan sayısını yaklaşık 7.000 olarak belirledi. İki bakanlık, ortak bir açıklamada, " Göçmenlerden yaklaşık 3.630 kişinin Meksika toprakları boyunca Birleşik Devletler'e hareket ettiğini" belirtti.

Yaklaşık 1.750 kişi Meksika makamlarına iltica talebinde bulundu. Ek olarak, başka 116 kişi kendi ülkelerine dönmeyi kabul edip  geçici sığınmacı olarak sığınma kamplarına yerleştirildi. ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'yı, ABD'ye yerleşmek isteyen Honduraslı göçmenlerin karavanını durdurmamakla suçladı. Cumhurbaşkanı ayrıca, kervanda suçluların ve "bilinmeyen Orta Doğuluların" bulunduğunu ve duruma göre ulusal bir acil durum çağrısında bulunarak ABD'nin güney sınırına kadar çok sayıda asker göndermeyi vaat ettiğini de öne sürdü. Ulusal güvenlik komiseri Renato Sales Heredia Çarşamba günü, terörist ve çete üyelerinin kervandaki göçmenlerin arasına karıştığını iddia etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal