Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiriyor: Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis’e geliyor

Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan personeller aylardır sözleşmeliye kadro düzenlemesi konusunun Meclis’e gelmesini bekliyordu. Son dakika bilgisine göre bu beklenti gerçeğe dönüşüyor. Buna göre, sözleşmeliye kadro konusunda yapılan çalışmalarda sona gelinirken, düzenlemenin Meclis’e getirilmesi bekleniyor. Detaylar haberimizde...

26.12.2022-17:07 - (Son Güncelleme: 26.12.2022-17:47) Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiriyor: Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis’e geliyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yüzbinlerce sözleşmeli personelin merakla beklediği sözleşmeliye kadro düzenlemesinin çalışmaları tamamlandı. Düzenlemenin son dokunuşlarla birlikte Meclis’e sunulması bekleniyor.

Düzenleme Meclis’e geliyor

Yapılacak olan düzenleme ile beraber mahalli idarelerde görev alan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personelin kamu kurumlarına kadrolu olarak geçişi tamamlanacak.

Düzenleme kapsamında bulunan 227 bin öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisi de kadrolu personel olmaya hak kazanacak. Sözleşmeli personelden kadrolu personele geçecek kişi sayısının yaklaşık 424 bin olması bekleniyor.

Sözleşmeli Personel Kadro Son Dakika

Gözler Meclis’e çevrildi

Sözleşmeli personel olarak görev alan bir kişinin kadroya alınması için görevini 3 yıl boyunca yapması gerekecek. Düzenleme, kamuda bulunan yaklaşık 520 bin personelin 424 binini kapsayacak. 3 yıllık görev süresinin dışında 1 yıllık aday memurluk sürecinin de yerine getirilmesi gerekiyor. 

Daha önce uygulanan düzenlemenin dışında olan 227 bin personel ise doğrudan kadrolu olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal