Yuttuğu Mıknatıslar Minik Bebeğin Sonu Oluyordu

Piyasada satılan, manyetik mıknatıslardan oluşan oyuncak 1,5 yaşındaki minik Beren Irmak Erdoğan’ın öldürüyordu. Vücudundaki şikayetleri üzerine götürüldüğü hastanede ‘yabancı cisim yutma’ tanısı koyulan minik Beren'in oyuncak mıknatısları yuttuğu, bunların da birleşerek ince bağırsağını deldiği tespit edildi.

03.03.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-10:47) Yuttuğu Mıknatıslar Minik Bebeğin Sonu Oluyordu

İzmir’in Çiğli ilçesinde iş yerleri olan  Hatice-Levent Erdoğan çiftinin oğulları 6,5 yaşındaki Mehmet Sıraç için ‘zeka geliştirici’ diye aldıkları oyuncak yüzünden henüz 18 aylık olan kızları Beren Irmak’ı kaybedeceklerdi. Beren Irmak, 11 Şubat’ta Kent Hastanesinde Çocuk Cerrahı Doç. Dr. Tunç Özdemir tarafından ameliyat edilmeden 1,5 ay önce kusma, karın ağrısı şikayetleri ile bir hastaneye götürüldü. Mide spazmı, gaz sancısı tanısıyla ilaç verilerek evine gönderilen minik kız, aynı şikayetleri olduğunda yine aynı tedavi uygulandı. Ancak bu başvurudan 1,5 ay sonra minik Beren yemek yememeye başladı, karın ağrısı şikayetleri fazlalaştı, iştahsızlık, kilo kaybı anne babayı daha da endişelendirdi. Bu kez başka bir hastaneye götürülen minik kızın yapılan ultrason tahlilinde bağırsaklarında yabancı cisim olduğu fark edildi.

Minik Beren’in bağırsağındaki isimlerin mıknatısa benzediği söylenince ise Erdoğan çifti oğullarına aldıkları ‘zeka küpü’ oyuncağını hatırladı. Beren’in bu oyuncaktaki mıknatısları yuttuğu anlaşıldı. Ameliyat gerektiği, ancak imkanların yetersiz olduğu belirtilerek talihsiz bebek bir başka hastaneye gönderildi. Bu hastanede ise bağırsaklarındaki cismin seyrine bakılacağı belirtilince, Erdoğan çifti zamanın aleyhlerine işlediğine inanarak yeniden hastane ve doktor aramalarına başladı. Beren, İzmir Kent Hastanesinde Çocuk Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tunç Özdemir’e getirildi ve vakit kaybetmeden ameliyata alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal