Yürüyüş Yapmanın Hayatımıza Faydaları

Yürüyüş yapmanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza iyi geldiği biliniyor. Peki başarılı bir insan olmak için yürüyüşün önemli olduğunu biliyor muydunuz? İşte yürüyüşün faydaları...

22.01.2019-09:05 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-09:01) Yürüyüş Yapmanın Hayatımıza Faydaları

Yürüyüş yapmanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza iyi geldiği biliniyor. Peki başarılı bir insan olmak için yürüyüşün önemli olduğunu biliyor muydunuz? İşte yürüyüşün faydaları...

1. Stresi Azaltır

Amerikan Doğa Yürüyüşü toplumunun başkanına göre, “ Doğada olmak insanın DNA’sında var ve bunu sıklıkla unutuyoruz” Bazı araştırmalara göre ise doğa yürüyüşü yapan insanlar daha pozitif oluyor ve kötü ruh halleri ile daha iyi başa çıkabiliyor. Yürüyüş, stres ve anksiyete belirtileri ile savaşır.

2. Sabırlı ve Dayanıklı Olmanızı Sağlar

Yürümek dayanıklılık ve azmi test etmek için birebirdir. Eğer yürürken bir sırt çantası taşıyorsanız, vücudunuz da zihniniz de dayanıklılığı zorlar, artırır. Vücudunuz sınırlarını zorladığında kendinizi test etmiş olursunuz: Geri mi döneceksiniz, devam mı edeceksiniz?

3. Sağlıklı Olmanızı Sağlar

Avusturyalı araştırmacıların yaptığı bir çalışmaya göre, yürüyüş kan dolaşımındaki yağ ve şeker üzerinde farklı etkilere sahiptir. Ayrıca yürüyüş, günlük D vitamini ihtiyacını karşılamanıza sebep olur, kanserden ölme riskini düşürür, uykunuzu, engeller hafifletir ve diyabeti kontrol düşürür ve kemik yoğunluğunu artırır, uykunuzu dengeler, şeker hastalığını önler ve kontrol eder, kemik yoğunluğunu artırır.

4. Enerji Verir

Yürüyüş aerobik bir aktivitedir. Bu tür faaliyetler kaslar ve diğer vücut dokularına ilave oksijen ve yakıt sağlar. Çeviklik ve uyanıklık artırır, kaslarınızı ve akciğerleri güçlendirir.

5. Odaklanmanızı Kolaylaştırır

Yürüyüş, başarılı olmak için önemli bir beceri olan odaklanmanızı da geliştirecektir. Yürüyüş yaparken teknolojinin ve gündelik telaşın düşüncelerinizi bölmesinden uzaklaşırsınız. Zihin temizlenir, netleşir.

6. Formda Kalmanızı Sağlar

Yürüyüşün en önemli avantajlarından birisi de şüphesiz fiziksel görünümünüzü iyileştirmeye yaramasıdır. Başarı iyi bir sağlık ve fiziksel uygunluk gerektirir. Yürüyüş kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olur ve kalori yakmanıza.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal