Yurt Dışından Gelen 15 Bin 756 Kişi Hala Karantinada

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamalarda, yurt dışından gelen 15 bin 756 vatandaşın KYK yurtlarında karantina altında olduğunu söyledi.

04.04.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-12:48) Yurt Dışından Gelen  15 Bin 756 Kişi Hala Karantinada

Çin'in Vuhan kentinde bulunan vahşi hayvan pazarından yayılmaya başlayan coronavirüs salgınından birçok ülke etkilenirken, ülkeler kendi vatandaşlarını sınırları içine getirmek için de çalışmalar yürüttü. Bu çalışmayı yapan ülkeler arasında Türkiye ilk sıralarda yer aldı. Yurt dışında bulunan binlerce vatandaşı yurda getiren yetkililer, vatandaşlarımızın ülkedeki karantina süreciyle de ilgili olarak başarılı bir çalışma yürüttü. Vatandaşlar öğrenci yurtlarına yerleştirilirken, tüm ihtiyaçları karşılandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve yurt dışından gelen vatandaşlarımızın durumuyla ilgili bilgi verdi.

"EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAMA NOKTASINDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Kasapoğlu yaptığı açıklamada, bu kritik süreci toplum olarak atlatacağımıza inandığını vurguladı ve "Yurtlarımızdaki çalışma arkadaşlarıma bu süreçteki gayretleri, fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlama noktasında hummalı bir çalışma yürütüyoruz." ifadelerini kullandı. Vatandaşların yuvalarında gibi hissetmeleri için hizmet verdiklerini belirten bakan, "Bu süreç tamamlandığında, misafirlerimizi sıhhat ve afiyetle uğurlayabilmeyi diliyorum. Milletimizin ve bütün insanlığın bu zorlu süreci en iyi şekilde atlatmasını temenni ediyorum." dedi.

51 İLDE 78 BAKANLIK YURDUNDA KARANTİNA DEVAM EDİYOR

Yurt dışından gelen 20 binin üzerinde vatandaşın yurtlarda misafir edildiğini belirten Kasapoğlu, 51 ilde 78 bakanlık yurdunda karantina sürecinin devam ettiğini açıkladı. Kasapoğlu açıklamalarında 15 bin 756 vatandaşın hala yurtlarda karantina altında olduğunu duyurdu.

Bakan, her vatandaşın kendi özel odalarında kaldığının altını çizdi ve "Sağlık çalışanlarımızın rahat olmaları ve kendilerini iyi hissetmeleri adına bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Toplam 14 bin 381 odalı ve 51 bin 205 kapasiteli 66 yurdumuzu sağlık çalışanlarımızın hizmetine hazır hale getirdik. Tek amacımız, değerli çalışanlarımızın konforu ve rahatlığı." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal