Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Yurt Dışından Araba Almak

Yurt dışından araba almak nasıl olur diyorsanız öncelikle bilmeniz gereken yurt dışından araba almanın asıl anlamı Bedelsiz otomobil ithalatı dır

05.05.2018-09:44 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-09:42) Yurt Dışından Araba Almak

 Bedelsiz otomobil ithalatı yapmak suretiyle yurt dışından araba getirmek istiyorsanız dış ülkeye döviz transferi yapmadan, yurtdışında kazanılan parayla satın almış olmanız gerekir. Otomobili mecburi olarak Türkiye’ye getirerek ithal edebilirsiniz. Bedelsiz olarak kelime kullanılsa da bunun asıl anlamı yurt dışından vergisiz araç getirmektir. Bu şekilde gümrük vergilerinden muaf olmak mümkündür.

BEDELSİZ OTOMOBİL İTHALATINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

1- Yurt dışında en az 2 yıl ikamet etmesinin ardından ikametgah adreslerini kesin olarak Türkiye’ye alanlar kişiler.

2- Yurt dışına atanan kamu görevlileri, Türkiye’ye dönüş yapmak istediği zaman.

3- Türk vatandaşlığına geçen yabancılar ve ikametgah adreslerini Türkiye’ye alanlar.

4- Yurt dışında ölen kişinin mirasçılarının Türkiye’ye yerleşmesi veya zaten Türkiye’de yaşayan mirasçılarının bulunması durumunda.

5- Malul ve sakatlar. Mecburiyet bulunduğundan dolayı.

* Her aile sadece bir otomobil yurt dışından ithal edebilir. Aile bireyleri; Karı, koca, reşit olmayan çocuklar yurt dışından sadece bir tane araç getirebilir.

* Evlilik yoluyla Türkiye’ye yerleşenler ve çifte vatandaşlık alma hakkı kazanan yabancı kökenliler  yurt dışından araç getirme hakkından yararlanamaz.

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN ARAÇLAR HANGİ ŞARTLARI TAŞIMALI?

1- Araba kesinlikle 3 yaşından büyük olmamalı. Ancak araç yaş şartı malul ve sakatlar için önemli değildir. Böyle bir şart aranmaz.

2- Yurt dışından getirilmek istenen araba, kim adına yurt içine sokulmak isteniyorsa onun üzerine en az 6 ay öncesinden adına kayıtlı olmalı. Yine bu şart malul ve sakatlar için aranmaz.

3- Yurt dışından getirilecek olan araba en fazla 8 koltuklu olmalı. (Şoför dahil)

* Malul ve sakatlar ithal edecekleri araçta özel imal edilmiş hareket ettirici tertibatlar ve sistemler bulunmalı ve motor hacmi Hubraum 1600 CC’yi kesinlikle geçmemeli.

YURTDIŞINDAN GETİRİLEN ARABANIN VERGİYE ESAS DEĞERİ NASIL HESAPLANIR?

Türkiye’ye getirmek istediğiniz otomobilin vergiye esas değeri model yılında alınan satış bedelinden, modelin çıktığı yıl içinde iseniz 0, birinci yıl için %20, diğer yıllar için eskime payı düşülerek hesaplanması yapılmaktadır.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;